Nieuws/Vrouw
2060396439
Vrouw

Het ontroerende bewijs dat agenten zoveel meer zijn dan boevenvangers

Van de agent die aan de telefoon blijft terwijl ze allang had kunnen ophangen, de diender die koste wat kost een gestolen trouwfoto zou terugvinden, en de politievrouw die een wel heel bijzonder cadeau had voor een moeder in rouw: het zijn de politieagenten die nét dat stapje verder gaan, waar wij immense bewondering voor hebben. Deze Amerikaanse agent kunnen we nu aan dat rijtje toevoegen…

Als agent James Hurst een 16 maanden oud jongetje vindt dat zijn ouders is kwijtgeraakt, neemt hij hem mee naar het ziekenhuis voor een medische check. Het jongetje raakt van streek en Hurst, zelf vader van twee kinderen, besluit het mannetje te troosten. De foto van de ontroerende daad gaat nu viraal.

In zijn armen in slaap gevallen

“Ik heb het ziekenhuispersoneel gevraagd of ik hem mocht troosten zodat hij zou kalmeren.” Binnen enkele minuten viel de kleine man in slaap in Hurst’s armen. De agent bleef twee uur lang zitten, zodat de artsen het jongetje konden onderzoeken.

“Ik wist gewoon dat dit kind iemand aan zijn zijde nodig had”, aldus Hurst. “Het was menselijk instinct – menselijkheid.”

“Deze baan is zoveel meer dan boeven vangen. We doen wat we moeten doen voor de burgers. Alle agenten waarmee ik werk…zouden exact hetzelfde hebben gedaan.”

Vertel jouw verhaal

Ken jij een agent die altijd dat stapje extra zet, die er is voor mens en dier, die jou geholpen heeft in een situatie dat je het heel hard nodig had? Vertel je verhaal hier!

Deel jouw verhaal met ons via deze link

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.