Vrouw/Seks & Relaties
2060860864
Seks & Relaties

LAATSTE aflevering: 'Dat kan toch niet, vlinders voor 2 mannen?'

Man zoent vrouw aan de bar

Man zoent vrouw aan de bar

Barbara (45) is een alleenstaande moeder van twee. Ze is avontuurlijk ingesteld en op zoek naar een leuke date. Vandaag schrijft ze voor de laatste keer op VROUW.nl over haar datingavonturen.

Man zoent vrouw aan de bar

Man zoent vrouw aan de bar

Ik ben verliefd geworden op Fokke, die ik op het singlesweekend heb ontmoet. Ook had ik nog een date met journalist Mick, uit De Rat. Ik besluit de afspraak door te laten gaan, en Mick te vertellen van Fokke.

Knus

Ik app een laatste kusje naar Fokke. Ik zie zijn gezicht in de avatar, zijn vrolijke, vriendelijke ogen: "Ben even offline, fijne avond lieve Fokke!" spreek ik in met mijn zwoelste stem. Ik gooi een ketting om mijn fietswiel.

Het is een klein, knus, Italiaans restaurantje dat Mick heeft uitgezocht. Een beetje popperig. Hij zit al aan tafel. Zwart overhemd, warhaar, ik zie ineens dat hij op James Dean lijkt, maar dan twintig jaar ouder.

Stotterend

Hij neemt mijn jas aan. Weer dat heerlijke luchtje: Fahrenheit. Dat rook ik in De Rat ook al. Ik raak er een beetje van in de war, want ik ben toch verliefd op Fokke? Ik besluit maar meteen te vertellen dat ik iemand ben tegen gekomen op het singlesweekend in het Zwarte Woud.

Ik vind het moeilijk, ben niet goed in slecht-nieuwsgesprekken. Misschien is het zelfs jammer, dat het dus niets kan worden met 'James Dean'. Ik kijk hem schichtig aan en vertel hakkelend van het singelsweekend en Fokke. "Dus", eindig ik nietszeggend mijn stotterende relaas.

Naar bed

Mick is even stil. Dan begint hij te lachen. "Jij bent duidelijk niet van de social talk!" roept hij. "Zijn we hier op onze eerste echte date, de menukaart is nog niet eens geweest, kom je hiermee! Kon je dat niet wat langzamer opbouwen?"

Hij wenkt de ober en bestelt voor zichzelf een Chouffe en voor mij een korenwijn. Hij heeft blijkbaar onthouden dat ik dat drink. "Ben je met hem naar bed geweest?" vraagt hij nu, iets rustiger.

Botte vraag

Wat een botte vraag. Vinden mannen dat echt als enige belangrijk? Ik neem een nipje van mijn korenwijn en schud mijn hoofd. Maar ik vertel ook niet dat Fokke en ik hebben gezoend zoals Adam en Eva in het paradijs moeten hebben gezoend. Too much information. "Hij is een kaper", constateert Mick. "Want ik kende jou eerder. Maar wij zitten nu hier, en maken er een leuke avond van."

Ik ben opgelucht. Hij maakt geen drama. We proosten op het leven en de liefde. Het wordt een onwijs gezellige avond. Ik ben blij dat ik het meteen verteld heb, dan is dat maar uit de lucht. Al moet ik toegeven dat ik ook niet helemaal neutraal tegenover Mick sta: hij is charmant en geestig.

Zoen

Hij vertelt dat hij bezig is met een artikel over een film van Verhoeven, waarover niemand iets mag weten, met een geheime set in Parijs. Ik moet maar mee, zegt hij. Parijs! Lekker flaneren langs de Seine aan de arm van 'James Dean'! Dat wil ik wel. Zijn blik haakt weer in de mijne. Die grijs-blauwe ogen...

We kijken elkaar ruim tien seconden aan, en dat is zo lang dat je er verlegen van wordt. Hij pakt me bij mijn kin en geeft me een zoen op mijn mond. Er ontpopt een rups in mijn onderbuik. Alweer. Dat kan toch niet, vlinders voor twee mannen?

Sturend

Als ook de laatste gang is geweest, stelt hij voor om weer naar De Redding te gaan, waar ze live optredens hebben. We lopen door de oude stad, door een steegje, gaan een zijsteegje in. Hij pakt mijn hand en trekt me naar zich toe. Ik ruik zijn heerlijke luchtje, zie zijn blauwe ogen van heel dichtbij...

En hij is sturend. En als ik iets aantrekkelijk vind, is het een sturende man. Niet aan denken nu. Ik moet me Fokke voor de geest halen, dat helpt. Maar het is al te laat. We zoenen alsof morgen de wereld vergaat. Wat zoent Mick heerlijk!

Fietsenhok

Anders dan Fokke, misschien wat steviger, maar heel intens. Ik zou met hem kunnen zoenen tot ik dood ga. Dan lopen we weer verder. Ik kuch en lach. Hij lacht ook. Zijn arm om me heen. Het voelt alsof we op de middelbare school hebben gezoend in het fietsenhok.

Toen voelde ik me ook al zo heerlijk. "Zoende je nou omdat eh, ik verteld had van…" Ik durf zijn naam niet te noemen, dat is niet gepast. "De Kaper?" vult hij aan. Hij lacht, maar zegt niets.

Werken

De band speelt Losing my religion, van R.E.M.. "Kom", zegt hij. Hij pakt mijn hand en we dansen, alsof we dertig jaar terug in de tijd zijn. Hij pakt me bij mijn middel, ik leg mijn mond in zijn nek, proef zijn huid. Een beetje zout. We zijn terug in de (begin)jaren negentig en we schuifelen. En zoveel jaar jonger voel ik me ook. We zoenen opnieuw.

Het gaat allemaal vanzelf, als in één vloeiende beweging. Even is het alsof ik Fokke zie staan, lief en lachend, bij de stenen trap naar boven. Ik maak me los van Mick. "Ik moet zo gaan", fluister ik in zijn oor. "Nog wat werken." Onzin natuurlijk. Wie gaat er nou werken om 2 uur ’s nachts?

Seks

Mick geeft me weer een zoen op mijn mond. Ik kijk nog één keer in zijn mooie ogen. De rups is allang een enorme vlinder geworden; hij fladdert in mijn buik. Dan ga ik naar boven. Moet ik Fokke vertellen van Mick?

Eigenlijk wel, al weet ik zelf ook niet precies wat er aan de hand is met die journalist en mij. Mick trekt me aan, maar op een heel andere manier dan Fokke. Als ik ermee wil stoppen, moet ik dat nu doen. Nu hebben we alleen nog maar gezoend; met seks wordt alles complexer. Maar ik wil niet stoppen. Van wie moet dat eigenlijk? Ik leef maar één keer!

In het donker loop ik terug naar mijn fiets, tegelijkertijd mijn telefoon aanzettend. Berichtje van Fokke: "Zo’n zin in morgen, als je komt! Neem je je tandenborstel mee? Ik heb je gemist!"

Dit was alweer de allerlaatste aflevering van Mama op date.

Jij op VROUW.nl

Heb jij weleens vlinders gevoeld voor twee mensen tegelijk? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.