Vrouw/Seks & Relaties
2063947898
Seks & Relaties

Deel 198: 'Ik ben al vervangen, zie ik?'

Dagboek van een Minnares: Deel 198

Dagboek van een Minnares: Deel 198

Zondag. Tom kijkt me gespannen aan en ik weet dat ik hem veel te hard zou kwetsen door hem de waarheid te vertellen. Dus ik besluit niets tegen hem te zeggen over mijn Griekse avontuurtjes en het feit dat ik eigenlijk nog steeds smoorverliefd ben op Mark.

Dagboek van een Minnares: Deel 198

Dagboek van een Minnares: Deel 198

“Ik hou van je,” zeg ik dus tegen Tom. “En ja, ik wil dolgraag dat je bij me intrekt en dat we, als dat goed gaat, op zoek gaan naar een ander huis en in de toekomst aan een gezinnetje gaan beginnen. Maar weet je zeker dat je dat Linda aan wil doen? Je zei net nog dat jullie samen de pil door de wc hebben gespoeld.”

Tom kust me opnieuw. “Ik weet het zeker. Ik ga nu naar huis om het aan Linda te vertellen. En dan zie ik je morgen. Ik hou ook van jou.” Hij brengt me thuis en staat twee uur later weer bij me op de stoep. “Vraag maar niets,” zegt hij verdrietig. “Linda is er kapot van.” Dat begrijp ik. En ik vraag dus ook niks. Alleen: heb ik hier nu echt wel goed aan gedaan?

Woensdag

Het is al dagen rotweer. Het lijkt verdorie wel herfst! Tom is ondanks alles weer naar zijn kindervakantieactiviteiten en ik besluit maar eens naar mijn werk te gaan. Mijn ‘verstuikte enkel’ is nu wel over en met al die regen kan ik net zo goed weer aan het werk gaan, ook al was ik van plan om deze hele week nog thuis te blijven. Ik ben eigenlijk nog steeds boos op Frank dat hij een deel van de kosten van het feest op mij wil verhalen.

Om 10 uur kom ik binnen. Ik heb tussendoor een doos baklava bij de Turkse bakker gehaald om mijn collega’s een beetje te paaien. Frank en Eline staan bij mijn bureau te kletsen. Huh, daar zit ineens heel iemand anders aan! Een hoogblond meisje met een heel kort rokje aan en veel te veel make-up op. Bovendien heeft ze opgespoten lippen en ik weet bijna zeker dat haar tieten ook nep zijn.

Frank kijkt verrast op. “Laura! Ik had je pas volgende week verwacht.” “Ja, het gaat gelukkig weer een stuk beter met mijn voet,” lieg ik. “En ik wilde jullie niet met al dat werk opzadelen. Maar ik ben al vervangen, zie ik?” “Dit is Dani, onze uitzendkracht. En als het goed bevalt, wordt zij de nieuwe officemanager,” zegt Frank. Ik schrik. “En ik dan?” “Jij bent nu toch agent? Er ligt een stapel werk op je te wachten, hoor.” “Echt?!” “Ja, tuurlijk. Je hebt dat feest prima georganiseerd. Ook al was het dan een beetje duur. Maar goed, laten we jouw taartjes gaan eten en daarna kun je mooi Dani inwerken.”

Ik ben razend nieuwsgierig naar Dani, dus als we een kwartiertje later samen zitten, begin ik aan een vragenvuur. En zo kom ik erachter dat ze 25 jaar is, dat ze al haar hele leven in Amsterdam woont en dat ze op zoek is naar een vriend.“Wat deed je hiervoor voor werk?”

“Ik ben net afgestudeerd.” Dan begint ze te fluisteren. “En daarnaast werkte ik als suikernichtje.” “Als wát?!” “Ik ging met oudere mannen - suikerooms - op stap die me in ruil daarvoor onderhielden. Maar daar ben ik nu mee gestopt. Ik wil een normale baan en een normale man.”

Ik wil er alles van weten. Dani vertelt dat ze bij een site stond ingeschreven waar rijke, oudere mannen op zoek zijn naar jonge vrouwen die ze verwennen met kleding, cadeautjes en vakanties. “En seks?” “Vaak wel. Maar dat is niet verplicht.” Mijn oren klapperen. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als wat ik de afgelopen drie jaar met Mark heb gedaan, alleen kreeg ik er dan niet voor betaald.

“Het lijkt heel aantrekkelijk,” zegt Dani. “Maar vaak zijn die mannen getrouwd. Met kerst zit je vervolgens alleen. Mijn vriendinnen praatten er altijd heel negatief over. En als ik dan eens een vriendje had, deed ie in het begin niet moeilijk, maar later werden ze altijd jaloers.” Eline komt binnen, dus ik houd mijn mond. Zou dit een manier zijn om van mijn schulden af te komen? Als ik nou eens met één oudere man zou gaan daten, zou dat toch wel kunnen naast mijn werk? En daar zou Tom niks van hoeven weten. Toch?

“En jij,” vraagt Dani even later. “Heb jij een vriend?” “Ja,” zeg ik. “Hij heet Tom. We wonen sinds twee dagen samen.” Ik vertel haar maar niet dat al zijn spullen nog bij zijn vrouw liggen en dat de scheiding voor zover ik weet nog niet in gang is gezet. En ook niet dat ik een verhouding heb gehad met de broer van haar baas. “Oh, wat leuk,” zegt Dani. “Ik hoop dat ik jouw Tom gauw mag leren kennen!”

De rest van de middag leg ik haar uit hoe het computersysteem werkt en wat haar werkzaamheden zijn. Ik heb het gevoel dat Dani vooral bij ons komt werken om BN’ers te leren kennen. Ik help haar uit de droom dat dit in de praktijk vaak tegenvalt. “Je moet vooral de regeldingen doen. Rekeningen versturen, achter foto’s aan, verzoeken van bladen afhandelen, dat soort dingen.” Dan gaat de deur open. “Misschien is daar wel een BN’er,” jubelt Dani. Ik voel de vloer onder mijn voeten wegzakken. Nee. Het is Mark. Shit. Wat ziet hij er goed uit.

Ik zie hem ook schrikken. “Hé. Ik dacht dat je nog met vakantie was?” “Dus niet,” zeg ik. “En wat doe jij hier?” “Ik kom Frank halen voor een borrel,” zegt hij. “Ga je ook mee? En hebben jullie een nieuwe collega?” “Dit is Dani,” zeg ik. Het bevalt me helemaal niet hoe ze naar elkaar kijken. “Laura kan niet,” zegt Dani stralend, voor ik een beslissing heb genomen. “Ze moet naar huis? Toch? Wist je al dat ze net twee dagen samenwoont? Maar ik wil wel mee, hoor! Waar gaan we heen?”

ALS EERSTE EEN SEINTJE ALS ER EEN NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES ONLINE STAAT?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

Zet het nummer 06-13651435 in je contacten

Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer

NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!

Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.