Vrouw/Seks & Relaties
2064259422
Seks & Relaties

Deel 73: 'Babs, dit is de andere kampmoeder'

De barvrouw Deel 73 - 'Babs, dit is de andere kampmoeder'

De barvrouw Deel 73 - 'Babs, dit is de andere kampmoeder'

Oeps. Slik. Dit had ik niet verwacht. Een van de meest begeerde vrijgezellen van de stad vraagt aan mij (ik, Babs) om mee te gaan op kamp. Dat kan maar een ding betekenen. Hij vindt me leuk. Hij denkt aan me. Hij wil me. En nee, mijn fantasie slaat niet op hol.

De barvrouw Deel 73 - 'Babs, dit is de andere kampmoeder'

De barvrouw Deel 73 - 'Babs, dit is de andere kampmoeder'

Kijk maar naar de feiten: ik flirt niet en toch blijft hij mij opzoeken. Hij voegt me toe aan een appgroep, waar Frits ook al in zit, dus mijn deelname is totaal overbodig. En vervolgens appt hij buiten die groep om met me. Nee, deze man wil me. Zo klaar als een klontje. Niets meer aan doen.

Overleg

Dus op 'nou, ik zou best samen met jou een kamp willen begeleiden…', antwoord ik blij: "Kom maar door." En er vlug achteraan: “Ga met mijn baas overleggen of dat ook tijdens Hemelvaart mag…” Naast met mijn baas, moet ik het ook met Frits overleggen. Want als ik op kamp ben met het team van Jurre, moet Anne ook ergens slapen.

Normaal gesproken zou ik al afhaken bij het idee dat ik zoveel moet regelen, maar voor dit kamp heb ik het blijkbaar wel over. 'Jij bent echt desperate, Babs', babbelt mij geweten tegen me. 'Je bent nog bezig met de pony-man en hijgt nu alweer over een voetbalvader. Is het leven zonder mannen niet leuk?' 'Nou en?' antwoordt mijn andere kant. 'Het is gewoon een leuke hobby en er is niets mis met een beetje risicospreiding.'

We kijken er naar uit

Zoals altijd negeer ik de stemmetjes in mijn hoofd. Sterker nog: ik begin gezellig een appsessie met Beer. 'Hoe is het met mijn favoriete brandweerman?' Gelukkig reageert hij meteen met een knipoog-smiley. Niets zo gênant als flirterige apps die niet beantwoord worden. 'Heel goed. Heb je al een diner samengesteld?'

'Nog niet. Heb je allergieën of zijn er zaken die je niet lust?' 'Nee en nee' 'Zijn er dan dingen die je heel lekker vindt?' 'Heel lekker?' 'Ja, niet een beetje lekker, maar heeeeeel lekker.'

Er komt een nadenkende smiley terug. Dan blijft het tergend lang stil. Uiteindelijk appt hij: 'Ik hou van zoet eten' 'Hoe zoet?' 'vla, advocaat, aardbeienjam.'

Ik stuur lachende smiley’s terug en beloof te kijken wat ik kan doen: 'Mooi,' antwoordt hij, 'we kijken er naar uit.' 'We??? Zijn er meer monden te voeden?' 'Niet meer monden', antwoordt hij cryptisch. En dan sluit hij het gesprek.

Eikel

Frits doet ingewikkeld over het extra nachtje Anne: "Hier heb ik niet op gerekend, Babs. We wilden na de borrel voor het kamp een weekendje samen weg.” "Dan neem je haar toch mee? Anne is dol op weekendjes weg.” “Doe niet zo flauw. We hebben al iets geboekt.” “Eikel.”

Ook Tanja heeft andere plannen. Gelukkig wil mijn moeder wel, maar die kan Anne niet van de borrel ophalen. En dus moet ik mijn excuses aanbieden aan Frits voor ‘eikel’ en lief vragen of hij Anne naar mijn moeder wil brengen. Na veel virtueel egostrelen stemt hij toe. Vervanging regelen op mijn werk vergt nog meer tact, planningskunst en een avond appen, maar het lukt.

Verstandigheidslobby won

'Ik kom', app ik blij naar Frank. Hij stuurt een duim terug. En zo sta ik op een weinig hemelse Hemelvaartsdag bij de kantine van het sportveld. Het is niet de ultieme omgeving voor een romantische rendez vous, maar dat maakt het nou zo leuk. Maak ik mezelf wijs.

Ik leg onze kampeerspullen in de kleedkamer en begeef me naar de non-alcoholic borrel. Jammer dat deze stroming het gevecht heeft gewonnen. Met een pietsje alcohol in de aderen worden zoveel dingen makkelijker. En leuker. Maar de verstandigheidslobby won. De borrel is dus zonder alcohol, maar in mijn slaapzak zit wel een klein flesje wodka. Een slaapmutsje voor Frank en mij.

De andere kampmoeder

Om mijn entree extra schwung te geven zwiep ik de deur tussen de kleedkamers en kantine met een wijds gebaar open. Te hard. De deur vliegt tegen een tengere roodharige dame aan die een meter naar achter vliegt. Met een vertrokken gezicht wrijft ze over haar arm: “Kun je niet uitkijken, doos."

Ik bloos: “Sorry, ik had, wist niet...” “Precies”, onderbreekt ze mij. “Je wist niet of er iemand achter de deur stond en daarom zwaai je 'm niet met een rotgang open.” Ik wil nog vragen hoe het met haar arm gaat, maar ze draait zich om en loopt weg richting Frank. Ik loop ook die kant op.

“Ha, fijn”, zegt hij. En hij slaat een arm om mij heen. Ik leef weer op: “Jullie hebben al kennis gemaakt”, zegt hij tevreden. “Dit is de andere kampmoeder.” De andere? “Dit is mijn ex-vrouw, Ella. Ella, dit is Babs.” Frank heeft zijn andere arm om haar schouders gelegd .“Gelukkig kon Ella waarnemen,” grijnst Frank, “want ik heb een optreden.” Hij geeft ons allebei een luchtknuffel en dan verdwijnt hij.

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.