Nieuws/Vrouw
2065287144
Vrouw

Dit zijn de favoriete series van de VROUW-redactie!

Warme sokken: check. Grote mok thee/koffie of glas wijn/fris: check. Schaaltje chips: dubbelcheck. Zolang de temperatuur buiten aanvoelt als een vrieskist, vind je ons op de bank met een serie of aangrijpende documentaire. Na een vragenrondje op de redactie kwamen deze titels als favoriet uit de bus.

Netflix

Sex Education

"Ik vind dit echt de topper van deze winter. Je zult als puber maar een sekstherapeut als moeder hebben, die jou ook nog eens gebruikt als observatiemateriaal. Vréselijk. Voor Otis (16) is dit de waarheid. Zijn alleenstaande moeder ontvangt haar cliënten aan huis, waar ze tot ergernis van haar zoon zo nu en dan een onenightstand aan overhoudt.

Otis moet verder dealen met alle bekende problemen waar een schoolgaande puber tegenaan loopt. Hoewel de makers van deze serie soms een beetje te veel moeite hebben gedaan om elke maatschappelijke kwestie aan de kaak te stellen, lig ik elke aflevering weer dubbel."

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

"Ik zou zo met hem meegegaan zijn, hoor. Geen twijfel over mogelijk", aldus VROUW-collega Mariëlle. De charmes van de Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy (1946-1989) staan echter haaks op zijn daden. In deze spraakmakende documentaire vertelt hij - in de derde persoon - over de moorden die hij pleegde op tientallen Amerikaanse vrouwen. Boeiend, idioot en frustrerend tegelijk: de perfecte combi van ingrediënten die ervoor zorgt dat je niet kunt stoppen met kijken vanaf de eerste minuut.

Dynasty

De jaren tachtig in een nieuw jasje, heerlijk! Het tweede seizoen staat nu (deels) op Netflix - elke week komt er weer een aflevering bij. Mariëlle: "Zo irritant dat ik ze niet allemaal in een keer kan kijken, ik ben helemaal verslaafd. Zodra er een nieuwe aflevering online staat, zit ik klaar." De serie draait om de familie Carrington en één ding is zeker: saai is het nooit. Elke aflevering zit boordevol relatieproblematiek, seks, afpersing en andere - soms ook leuke - ellende. Elke donderdag een nieuwe aflevering van seizoen 2! Ga jij kijken?

Videoland

Judas

Als je op zoek bent naar een spannende serie mét inhoud, dan is deze echt de moeite waard. Astrid, de zus van Willem Holleeder, werkt in de zes afleveringen toe naar het moment waarop ze haar broer verraadt tegenover justitie. VROUW-collega Daphne zat aan de buis gekluisterd. "Ik vind die twee zussen zo ontzettend stoer! Veel respect voor hoe ze dit gedaan hebben."

Temptation Island USA

Gooi een groep grijpgrage mensen (zowel vrijgezellen als gebonden) op een tropisch eiland, giet daar drank in en het concept voor Temptation Island is geboren. We kennen de Nederlandse variant, maar in Amerika gaat het er allemaal nét wat heftiger aan toe. Er komen maar liefst 24 verleidsters naar een partyeiland om het de koppels zo moeilijk mogelijk te maken.

"Ik vind de Amerikaanse serie veel leuker dan de Nederlandse variant. In Amerika zijn de stellen vaak al jaren bij elkaar, sommigen denken zelfs aan kinderen. Dat ze aan Temptation Island meedoen is dan een échte relatietest. Dat maakt het extra spannend", vindt Mariëlle. Je kunt nu al een aantal afleveringen kijken op Videoland. Smullen!

UnREAL

VROUW-hoofdredacteur Marieke: "Deze serie kent bijna niemand, maar ik ben er helemaal verslaafd aan." In de vier seizoenen - allemaal beschikbaar op Videoland - word je meegenomen in de intriges die plaatsvinden achter de schermen van de show The Bachelor. Niet de échte, natuurlijk. "Ik vind de serie nog veel spannender dan de echte afleveringen van The Bachelor", aldus Marieke.

TLC

Dr. Pimple Popper

Geloof het of niet, er bestaat een televisieprogramma waarin er de hele tijd puisten worden uitgeknepen. In deze Amerikaanse serie knijpt dermatoloog Sandra Lee - oftewel Dr Pimple Popper - allerhande puisten uit. VROUW-collega Sabine kan er geen genoeg van krijgen: "Ik voel me helemaal rustig na zo'n aflevering." Tja, ieder zijn/haar ding...

Say yes to the dress

"Niks is leuker dan kijken naar een intens gelukkige vrouw die haar droomjurk vindt. En natuurlijk haar bemoeizuchtige moeder, tante, nichtje of vriendin die op de bank met haar ogen rolt als de bride to be in een jurk naar buiten komt. En ik kan geen genoeg krijgen van Randy, natuurlijk. Ik zeg nu al yes tegen de volgende aflevering!

Praat mee

Wat is jouw favoriete serie? Vertel het op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.