Vrouw/Praat Mee
2067996981
Praat Mee

Een man die botox gebruikt... Schrikken of niet?

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Dj Mattie Valk (30) is niet gelukkig met zijn uiterlijk en wil hier wat aan laten doen. Zo vertelde hij aan Sophie Hilbrand dat hij met botox zijn fronsrimpel hoopt te verminderen. Wat blijkt? Een man die hier publiekelijk voor uitkomt, brengt een hoop teweeg. Maar is dat niet een beetje vreemd?

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Voor ik van wal steek; dit is geen stuk om het gebruik van botox te promoten. Wél om het verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft dit onderwerp aan de kaak te stellen. Want het lijkt een stuk minder geaccepteerd om als man te kiezen voor het gebruik van botox en soortgelijke middelen, dan voor een vrouw. Maar waarom is dit eigenlijk?

IJdelheid

Het lijkt wel alsof je als man sowieso niet zo ijdel mag zijn. IJdelheid wordt dan ook niet direct met 'mannelijk' geassocieerd en wanneer iemand zegt dat dat haar vriend nog langer voor de spiegel staat dan zij, wordt daar lacherig over gedaan. Waarom zouden mannen minder om hun uiterlijk mogen geven? En waarom wordt het van vrouwen verwacht hier juist meer om te geven? Is dat niet een beetje ouderwets?

Als je als vrouw niet helemaal happy bent met je uiterlijk is het doodnormaal om daarvoor make-up te gebruiken, of de stap naar botox te maken. Maar het is gek dat vrouwen dat wel zouden 'mogen' en mannen niet. Als je als man niet gelukkig bent met je uiterlijk, dan heb je wat mij betreft net zoveel recht om naar zulke hulpmiddelen te grijpen.

Single

Stel dat Mattie zich op de vrijgezellenmarkt wil storten en zich onzeker voelt over zijn uiterlijk. Of erachter komt dat juist dáár de druk om er goed uit te zien hoog ligt. Als hij zich door zo'n kleine ingreep gelukkiger voelt, begrijp ik zijn keuze wel. "Ik ga mezelf er niet in verliezen maar als het je een beetje kan helpen", aldus Mattie.

De radio-DJ deed deze uitspraak in het BNN-programma Sophie in de kreukels. Daarin onderzoekt Sophie Hilbrand het taboe rondom botox. Bekijk hier het fragment met Mattie:

Praat mee

Wat vind jij? Vind je het gebruik van botox bij mannen even normaal als bij vrouwen? Of vind jij dat hier toch een verschil zit? En stel dat jouw man aangeeft dat hij iets aan zijn uiterlijk wil laten doen, zou je daar dan achterstaan? Praat mee!

Vanavond is de hele uitzending van Sophie in de Kreukels te zien, om 21.20 uur bij BNN op NPO 3.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.