Vrouw/Opgebiecht
2072035945
Opgebiecht

Heb ik nou echt nooit meer seks tot mijn kind het huis uit is?

ouders uitgeput, met peuter tussen zich in

ouders uitgeput, met peuter tussen zich in

Nog steeds bloos ik bij de herinnering: bij de eerste poging in maanden om weer eens seks te hebben, kwam onze slaperige peuter de slaapkamer binnen. En nu durft mama niet meer.

ouders uitgeput, met peuter tussen zich in

ouders uitgeput, met peuter tussen zich in

Wat was het leven toch makkelijk toen mijn zoontje nog braaf in een spijlenbedje sliep. Op een dag – of beter gezegd, een avond – veranderde hij in een dwarse peuter die niets liever wilde dan op de meest onmogelijke momenten op ontdekkingstocht gaan.

Klimmen uit een spijlenbed terwijl je met je benen in een slaapzak zit, is best gevaarlijk, dat weten alle ouders. Toen ik hem tijdens een boze bui nog net op tijd kon behoeden voor een val op zijn hoofd, ben ik meteen op zoek gegaan naar een ledikantje met peuterdekbed.

Seksloos huwelijk

Helaas ontdekte ik al snel dat ik daarmee ook mijn goede huwelijk inruilde voor een seksloze variant. Onze boef gaat niet graag slapen, maar blijkt ook een verrassend lichte slaper. Inmiddels is hij de 4,5 gepasseerd en gewend aan dat ledikant, maar nóg staat hij ’s avonds en ’s nachts zomaar vijf of zes keer voor onze neus.

Met de meest geweldige smoezen: van moeten poepen (niet dus) tot ‘Nouweh… ik had dus jeuk aan mijn voet, en toen krabde ik, en toen voelde ik dat mijn teennagels er niet meer zitten, die liggen ergens in mijn bed.’

Uitgeput

Mijn man legt hem altijd resoluut terug in bed, en gelukkig gaat het kind dan wel weer slapen. Totdat hij weer wakker wordt van papa die zich omdraait of een fluitend vogeltje bij het krieken van de dag.

Zijn slaapgedrag put me uit: ik heb heel veel moeite met in slaap vallen na zijn ‘bezoekjes’. Daarom ga ik vroeg naar bed. Mijn man volgt pas rond 23.00 uur of later – net zoals ik vroeger zelf deed – en sorry: dan slaap ik dus, voor zover mijn zoon dat ‘toelaat’. Gevolg: al maanden geen seks gehad.

Vaarwel, romantiek

Onlangs vond mijn man het wel genoeg geweest. Hij ging gezellig vroeg mee naar bed. Om 21.00 uur dimde hij het licht en zei: ‘Hij slaapt, schat.’ Ik onderdrukte een gaap, maar was blij dat het er weer eens van zou komen.

We hadden (gelukkig) nog niet meer gedaan dan knuffelen toen ik ineens het stemmetje van mijn zoon hoorde: iets met zijn knuffelkonijn dat niet kon slapen. Ik kon alleen maar denken: néééé. Mijn man griste zijn boxer van de vloer, pakte de kleuter in zijn nekvel en bonjourde hem met wat sussende woorden weer naar bed. Weg romantiek.

Beestjes vangen

Volgens mijn man had ons kind er niets van gemerkt, maar ik vertrouwde het niet: hij blinkt niet uit in slapen. En ja hoor: bij het ontbijt stelde hij de vraag die ik vreesde: ‘waarom papa bovenop mama lag, gisterenavond.’ Niet echt het moment voor seksuele voorlichting.

Terwijl ik me verslikte in de kruimels van mijn beschuit, hoorde ik mijn man uitleggen dat mama had geklaagd dat er een beestje onder het dekbed zat, en dat papa dat beestje aan het vangen was. Zoonlief accepteerde de uitleg zonder meer. Grappig, maar ik lachte alsof ik kiespijn had.

Slot op de deur

Noem me preuts, maar voor mij hoeft het sindsdien helemaal niet meer. Mijn kleuter sluipt rond en hij is superalert. Hoe kan ik dan onbezorgd seks hebben? Ik ben erg benauwd dat hij nog een keer binnenkomt.

En wat er nog bijkomt: ineens realiseer ik me dat seks in de toekomst niet makkelijker, maar moeilijker wordt. Straks is hij een puber. Die slapen helemaal nooit, althans niet op normale uren. Een slot op de deur helpt niet tegen gespitste oren. Een hotelkamer huren is ook weer zoiets. Komt het ooit nog goed?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.