Vrouw/Seks & Relaties
2074859244
Seks & Relaties

Tussen de lakens

Kims man had seks met een andere vrouw

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Kim (46). Ze is al jaren getrouwd met Sybren (48) en samen hebben ze twee volwassen kinderen. Sybren is verliefd geworden op een andere vrouw en heeft Kim een opmerkelijk voorstel gedaan. Hij wil een open relatie.

Intuïtie

"Hij vertelde het mij een paar weken geleden; er is een andere vrouw. Ik schrok wel, maar het verbaasde mij niet. Ik had het al wel een beetje voelen aankomen, Sybren gedroeg zich ineens anders. Wij vrouwen zijn niet gek, we hebben een feilloos gevoel voor intuïtie. Het kan er bij mij niet in dat mannen jarenlang een affaire hebben; dan steek je als vrouw in mijn ogen gewoon je kop in het zand.

Sybren was nog niet met haar naar bed geweest, het was alleen nog maar een verliefdheid, zei hij. Wel hadden ze een paar keer afgesproken. We zijn heel eerlijk naar elkaar, hij biechtte mij dat meteen op. Maar hij zei ook dat hij meer met haar wilde. Hij wilde seks. Uiteraard werd ik woest toen ik dat hoorde. Ik zag mijn veilige leventje al helemaal in elkaar storten."

Spanning

"Maar het gesprek liep heel anders. Sybren drukte mij op het hart dat hij mij niet kwijt wilde. Ik was degene met wie hij oud wilde worden, hij miste alleen de spanning. Ik herkende dat wel, als ik eerlijk ben. We hadden dit onderwerp samen al wel vaker aangekaart; wat zou het fijn zijn om nog eens die spanning van toen te voelen. Seks te hebben alsof het je eerste keer is…

Het onderwerp 'open relatie' heeft bij ons al wel vaker op de agenda gestaan. We zijn allebei wel wat vrijer van geest, we zijn zeker niet bekrompen. Maar we schoten het plan allebei altijd gezamenlijk af, omdat we de kinderen nog thuis hadden. Je moet als ouders je seksleven niet opdringen aan een kind; daar hoeven ze niets van mee te krijgen, vinden wij."

Gesprek

"De kinderen zijn inmiddels het huis uit, wij hebben het rijk vrijwel volledig voor ons alleen. 'Dus waarom kijken we nu niet of een open relatie een optie voor ons is', stelde Sybren voor. Ik wilde er die eerste dagen even niets van weten, maar het voorstel spookte wel non stop mijn hoofd. Sybren beloofde even niet meer met die andere vrouw af te spreken, totdat ik klaar was voor een gesprek erover. Dat gesprek hebben we twee weken geleden gehad.

Ik wil het proberen, een open relatie, heb ik besloten. Want hoeveel ik ook van Sybren houd, ik zou óók best wel eens het bed willen delen met een andere man. Het zou mij puur om de lust en de spanning gaan. Sybren wist niet wat hij hoorde, toen ik hem dat zei. Hij was blij, maar ook heel gespannen. Want wat als dit nou toch het begin van het einde van onze relatie zou betekenen? Zijn wij hier echt wel tegen bestand?"

Delen

"Die garantie krijg je natuurlijk nooit, maar ik weet zeker dat onze liefde voor elkaar heel diep zit. En die liefde is zo groot, dat we het elkaar gunnen ook eens een ander te ontdekken. Dat zullen niet veel mensen begrijpen. Ik vind het zelf ook wel eens lastig, als ik eerlijk ben. Maar we gaan het avontuur gewoon aan en zien wel waar het schip strandt. We hebben afgesproken alles heel open met elkaar te delen.

Sybren heeft inmiddels seks gehad met de vrouw waar hij verliefd op was. Het was spannend en lekker, maar hij was wel meteen heel duidelijk: de verliefdheid was weg. Dat was dus alleen maar spanning geweest. Ik vond het best opwindend om hem te horen vertellen hoe het was gegaan, gek genoeg. En natuurlijk voelde ik ook wel een beetje jaloezie. Geloof het of niet; die avond hadden wij de beste seks ooit samen."

Geheim

"Ik zit inmiddels op Tinder en zie wel wat er op mijn pad komt. Misschien ontmoet ik wel een lekkere vent in de supermarkt. Ik kleed me er in elk geval meer op. Ik ga veel sexier de deur uit, sinds onze afspraak. Dat ziet Sybren ook en dat heeft z'n weerslag op onze relatie. We hebben een geheim samen, waar we allebei graag over praten en op een bepaalde manier heel opgewonden van raken. Er staat voorlopig geen nieuwe date met die andere vrouw gepland, maar hij sluit niet uit dat het nog een keer gaat gebeuren. En ik? Ik droom al van mijn eerste keer seks met een andere man om het daarna nóg beter te doen met mijn eigen man."

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw 'tussen de lakensverhaal' vertellen?

Dat kan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.