Nieuws/Vrouw
2075825323
Vrouw

Mieke: Samen naar een festival gaan, versterkt de band met mijn kinderen

Het festivalseizoen is in volle gang. Dit weekend bijvoorbeeld is Lowlands, waar normaliter gemiddeld ongeveer 50.000 bezoekers op afkomen. Maar eh... festivals vooral leuk voor de jongere medemens? Onzin, als je het Mieke (54) - alleenstaand en moeder van drie - vraagt. Zij gaat geregeld met haar kinderen Stijn (22, foto), Mees (18) en Floor (17) naar een festival. "Ik leer ze dan nog beter kennen."

Mieke: "Uitgaan vond ik vroeger al heel leuk. Maar toen ik kinderen kreeg, werd dat minder. Inmiddels gaan mijn kinderen zelf uit." Het eerste festival waar zij met haar kinderen heen ging, was zes jaar geleden naar FestyLand in Volkel, in de buurt van haar Brabantse woonplaats. Haar jongste was toen 11 jaar. "Inmiddels vinden ze het heel gewoon om af en toe met elkaar naar een festival te gaan. Net zoals je dat doet naar bijvoorbeeld de Efteling."

Inleven

Mieke’s kinderen vinden het geen enkel probleem als hun moeder mee de hort op gaat. Sterker nog, het zijn juist haar kinderen die haar meevragen. Toen Mieke jong was, waren er op Pinkpop en Lowlands na vrijwel geen festivals.

"Pinkpop was een van mijn eerste festivals, ik vond dat toen al fantastisch. Ik vind eigenlijk dat het bij de opvoeding hoort: je inleven in de wereld van je kind(eren). We gaan ook weleens naar het museum of ergens lunchen, maar zo’n dagje festival is toch anders. Ik leer ze dan nog beter kennen."

Verjaardag

Tegenwoordig gaan ze naar hip-hop en urbanfestivals. Na het festival in de buurt volgde - in december 2017 - Urban Rebels met optredens van o.a. Boef, Ronnie Flex en Lil' Kleine. "Ik was die dag jarig, maar mijn kinderen wilden eigenlijk naar Urban Rebels. Het waren dan ook mijn kinderen die zeiden: 'Waarom vieren we niet dáár jouw verjaardag?'"

Daarna volgde Woohah Festival, een van Mieke’s lievelingsfestivals. "Nooit eerder zag ik zoveel mooie mensen bij elkaar. Het is een multicultureel festival met veel diversiteit. De sfeer was heel relaxed, iedereen was heel down-to-Earth. En ik werd niet raar aangekeken vanwege mij leeftijd."

Drugs

Waar komt die voorliefde voor hiphop vandaan? Mieke’s middelste zoon zit op de Herman Brood Academie. "Hij is producer en draaide veel in clubs en later ook op grotere festivals als HockeyLoverz en Woohah. Door Mees ben ik ook vaak backstage geweest en maakte ik kennis met hiphop en urban."

Het drugsgebruik op festivals is vaak hoog en ook wordt er behoorlijk gedronken. "Toch ben ik er vooral omdat het gewoon ontzettend leuk is, niet per se om een oogje in het zeil te houden. De band met mijn kinderen wordt juist sterker omdat we een gezamenlijke 'hobby' hebben. We begrijpen elkaar beter en vertrouwen elkaar volledig."

Mieke met haar twee zonen Stijn (links) en producer Mees (rechts).

Mieke met haar twee zonen Stijn (links) en producer Mees (rechts).

Alcohol

Haar kinderen gebruiken geen drugs en over alcohol zijn duidelijke afspraken gemaakt. "Mijn jongste van 17 mag nog niet drinken, de oudste twee wel. Ik haal dan ook gerust een biertje voor ze. Maar mijn kinderen zijn niet van die enorme drinkers."

Mieke is niet de enige ouder die het leuk vindt om mee te gaan. Ze komt geregeld andere oudere feestgangers tegen. "Ik laat mijn kinderen heel vrij als we op een festival zijn. Als zij even willen chillen met vrienden, dan moeten ze dat lekker doen.

Ik sta dan soms even alleen, maar dat is nooit lang; ik heb eigenlijk altijd aanspraak. Of van jonge mensen die het leuk vinden dat ik uitga, of van leeftijdsgenoten."

Ibiza

Naast festivalbezoekjes gaat Mieke ook bijna jaarlijks met haar kinderen naar Ibiza. Dat kwam zo: een paar jaar terug vroeg haar oudste zoon haar mee naar een club. "In die discotheek raakten we aan de praat met een Amerikaanse vrouw en haar zoon.

We hebben die avond verder met zijn vieren doorgebracht. Beide jongens waren enorm trots dat ze daar waren met hun moeder. Vervolgens zijn we ook een keer met zijn allen naar Martin Garrix gegaan in Ushuaïa, een bekende club op Ibiza. En deze zomer gaan we weer."

Kortom, Mieke kan het alle mensen aanraden om met hun kind(eren) uit te gaan. "Ik zeg altijd tegen mijn kids: 'Je moet herinneringen maken'. Want er zijn maar weinig mensen die als ze oud zijn denken: 'Had ik maar een groter huis of een grotere auto gekocht'. Het gaat om de herinneringen, en die maak je samen."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een verhaal over hoe jij de band met jouw kind(eren) versterkt?

Vertel het dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.