Nieuws/Vrouw
2080719627
Vrouw

Mathijs Vrieze - Deel 1: 'Vers is per definitie beter dan fabrieksvoer'

In 6 weken 5 kilo eraf, dát is de missie van onze nieuwe Lekker in je vel-challenge. Deze keer is healthy chef Mathijs Vrieze jullie coach en ja, hij is ook ervaringsdeskundige. In zijn eerste column heeft hij het over beginnen met afvallen.

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is voor veel mensen hét moment om een pas op de plaats te maken en bewuster te gaan eten. Dat snap ik, want ook ik heb dit goede voornemen regelmatig gemaakt. Ik ken het: jezelf met de feestdagen helemaal laten gaan om achteraf te beseffen dat je van al dat eten niet gelukkiger wordt. Sterker nog: je voelt je er zelfs slechter door. Dit inzicht is goud waard!

30 kilo

Je bent wat je eet. Dat heb ik zelf ervaren toen ik 30 kilo zwaarder woog dan nu. Mijn ongezonde eetpatroon en overgewicht maakten me ongelukkig. Ik at te veel, te vet, te zoet. En ondervond toen aan den lijve: eet je ongezond en futloos, dan ga je je ook ongezond en futloos voelen.

Twaalf jaar geleden heb ik de knop omgezet en ik ben nog elke dag blij dat ik dat heb gedaan. En eigenlijk was dat niet eens zo moeilijk. Het begon met de juiste keuzes maken als ik in de winkel stond. Op mijn boodschappenlijstje stond niet langer: chips, saucijzenbroodjes en koolhydraatrijke salades. Maar: gezonde noten, volkorenproducten en veel groenten. En ik ging meer bewegen en beter voor mezelf zorgen.

Gewoon dóen!

Dat kan jij ook. Het begint met het némen van de beslissing dat je gezonder wil leven. Daarna hoef je het alleen nog maar te dóen. Haal vooral gezonde boodschappen en variatie in huis. Loop een extra rondje over de groente-afdeling en sla lekker veel groenten en fruit in.

Gebruik daarbij je gezonde verstand: alles wat vers en puur is, is per definitie beter dan fabrieksvoer. Maar kies uit de gezonde producten wel de dingen die je echt lekker vindt.

Plezier

Hopelijk kan ik je met mijn verhaal en recepten inspireren om goed voor jezelf te gaan zorgen en lekker en gezond te gaan eten. Maar minstens zo belangrijk is, dat je ook met plezier gaat koken. Ook dat wil ik je meegeven.

Het is zo makkelijk en geeft zoveel voldoening. Met een glimlach maak je straks in no time de lekkerste, verse gerechten klaar. En daar wordt je niet alleen vrolijker van, ook je gezondheid en spiegelbeeld veranderen mee.

Stap voor stap

Meedoen met deze challenge kan je leven voorgoed veranderen. En dat hoeft echt niet drastisch. Integendeel: we gaan het stap voor stap doen. Hierdoor kun je het ook echt volhouden, de rest van je even. En dat is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Als je goed voor je lichaam gaat zorgen, zorgt je lichaam ook goed voor jou. En ik vind het een eer om je daarbij de komende zes weken te mogen begeleiden en te inspireren met mijn inzichten, menu’s en recepten. Doe je ook mee?

Meedoen met de challenge kan nog steeds. Aanmelden doe je hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.