Vrouw/Praat Mee
2082655989
Praat Mee

Is een ouder verantwoordelijk voor ontspoord kind?

Is ouder verantwoordelijk voor ontspoord kind?

Is ouder verantwoordelijk voor ontspoord kind?

De georganiseerde misdaad rukt op in Nederland en blijkbaar worden de 'boefjes' steeds jonger. "Zoiets doet mijn kind niet", zal menig ouder roepen. Of ouders zwijgen, zelfs als hun kind ineens verdacht veel geld heeft. Wat zou jij doen? Praat mee!

Is ouder verantwoordelijk voor ontspoord kind?

Is ouder verantwoordelijk voor ontspoord kind?

Alarmerende passages over jongeren die kiezen voor een loopbaan in de drugswereld zijn opgedoken in het rapport van onderzoekers Pieter Tops en Jan Tromp. Soms zijn ze zelfs al op 7-jarige leeftijd op het foute pad beland, omdat ze wat extra zakgeld wel zien zitten.

Kruisverhoor

Volgens een artikel in De Telegraaf zien duizenden gezinnen in vooral de grotere steden hun kinderen of hun vriendjes thuiskomen met veel geld. Maar in plaats van daarover kritische vragen te stellen, houden ze hun mond of pikken ze zelfs een graantje mee van de extra inkomensbron.

Persoonlijk vind ik dat nogal schokkend. Dan zie je je kind dat nog nooit een cent heeft gespaard ineens met Balenciaga sneakers of een Philipp Plein T-shirt, en dan ga je als ouder daar geen vragen over stellen? Ik zou m’n felste lamp op dat kennelijk toch niet zo onschuldige snuitje zetten en hem/haar aan een eerstegraads kruisverhoor onderwerpen.

Drugscarrière

En als ik er zelf niets uit krijg en ik het sterke vermoeden blijf houden dat het geld niet met autowassen is verdiend, zit er niets anders op dan oom agent een keer een bezoek te brengen. Liever een tijdig bestraft en bijgestuurd kind, dan een potentiële kandidaat voor een criminele drugscarrière met alle gevolgen van dien.

Bovendien is een ouder verantwoordelijk voor de daden van zijn/haar kind tot zijn/haar achttiende. En je moet financieel nog bijspringen tot hun 21e. Want ik denk niet dat je zit te wachten op een bezoekje van een paar onguur uitziende types als jouw bloedje ergens een crimineel steekje heeft laten vallen…

Praat mee

Maar goed, de liefde voor een kind gaat ver en kan ook blind en doof(stom) maken. Dus, wat doe jij? Meld je je bij oom agent? Of bedek je de misstap(pen) met de mantel der liefde?

En vind je het terecht dat jij verantwoordelijk wordt gesteld als je minderjarige kind uiteindelijk tegen de lamp loopt? Vind jij dat je als ouder verantwoordelijk bent voor jouw ontspoorde kind? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.