Nieuws/Vrouw
2088940386
Vrouw

De enige man voor wie ik een nacht doorbracht op de stoep

PA Photos Ltd

PA Photos Ltd

Vandaag werd bekend dat David Bowie is overleden. VROUW-journaliste Marjolein Hurkmans is een echte fan. 'Hij was de enige man voor wie ik een nacht doorbracht op de stoep.'

PA Photos Ltd

PA Photos Ltd

Het miezerde een beetje, die nacht in 1987. Er zat al een man of vijf voor de VVV. Letterlijk. Kennelijk was overnachten voor de VVV geen meisjesding. Des te stoerder voelde ik me. Een echte die hard-fan heeft wat over voor haar idool.

Meisjes en muziek is nog steeds een dingetje. Laatst nog riep een deejay van 3FM dat vrouwen gewoon niet zo van de rock en pop zijn (Ja, Madonna en Céline Dion, dat trekken we nog net). Daarom zouden ze niet in het Glazen Huis zitten. Die sfeer hing er toen ook al. Mijn hoogblonde aantrekkelijke vriendinnetje en ik werden met argusogen bekeken die nacht. Het was dat we onder begeleiding waren van mijn toenmalige vriendje (later mijn man), anders waren we waarschijnlijk besmeurd met pek en veren de straat uitgejaagd.

Bowie-ogen

Hij had ons niet alleen willen laten gaan, dat vriendje. Twee meisjes zo in het holst van de nacht. Het was lang voor Keulen, maar hij vertrouwde het niks. Zelf had hij niet zoveel met Bowie. En dat terwijl hij zelf ook een blauw en een groen oog had. Het was een van die dingen waar ik als een blok voor was gevallen: hij had Bowie-ogen.

We hadden zelfgebakken quiche bij ons en een fles kruidenbitter om een beetje warm te blijven. De klok sloeg één. Nog 9 uur te gaan voordat de VVV open zou gaan en we onze felbegeerde Glass Spider Tour-kaartjes konden bemachtigen. Het werd allengs drukker. Nog steeds alleen jongens.

Bivakkeren in de regen

Mijn lief rolde zich op zijn jas en viel in slaap. Gewoon op de stoep. We deelden quiche uit en ruilden borrels tegen een biertje. Het werd nog best gezellig. Schept toch een band, als je allemaal zo keihard fan bent van een artiest dat je bereid bent een hele nacht in de regen te bivakkeren voor een concertkaartje (en nou dus niet meer zeuren hè, fans van Adele, over die hele ochtend achter de laptop. You’ve seen nothing yet). Het vriendje snurkte de uren weg terwijl wij vrienden voor het leven maakten, die we na morgen nooit meer zouden zien. Hij werd wakker om kwart voor tien. Vlak voor de deuren opengingen: ‘Graag drie veldkaarten.’

Lang nadat we naar het concert waren geweest - mijn eerste echte popconcert, ook dat nog - werd mijn Lief op straat aangesproken: "Was jij niet die vent die de hele nacht voor de VVV heeft liggen snurken?"

Vandaag werd bekend dat David Bowie is overleden. Mijn idool, de enige man voor wie ik ooit een nacht doorbracht op stoep. ‘And the stars look very different today.’

Wat is jouw mooiste herinnering aan deze legende?

Nog een keer genieten van Bowie? Klik hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.