Vrouw/Praat Mee
2092794820
Praat Mee

Praat mee

Moeten sportscholen langer openblijven dan 17:00 uur?

Moeten sportscholen langer openblijven dan 17:00 uur? Praat mee!

Moeten sportscholen langer openblijven dan 17:00 uur? Praat mee!

Sinds de milde lockdown van start is, moeten sportscholen en -verenigingen sluiten om 17:00 uur ’s middags. Dit betekent dat full time werknemers alleen nog kunnen sporten in de vroege ochtend of tijdens het werk. Moeten sportscholen langer openblijven dan tot 17:00?

Moeten sportscholen langer openblijven dan 17:00 uur? Praat mee!

Moeten sportscholen langer openblijven dan 17:00 uur? Praat mee!

De gedachte van het kabinet achter het eerder sluiten van de sportscholen is dat het aantal contactmomenten kleiner wordt en daardoor het aantal besmettingen omlaag gaat. Dit gaat de verspreiding van het coronavirus tegen. Risico is dat mensen hun uitlaatklep verliezen volgens Barbara den Bak, chief development officer van Urban Gym Group. Dat zegt ze tegen de De Telegraaf.

Belangrijk

Sporten is belangrijk. Dat zegt Evelien van Leeuwen, die promoveert als organisatiewetenschapper, in hetzelfde artikel. „Meer aandacht voor gezondheid heeft juist heel veel positieve werkuitkomsten.”

Langer open

Thuiswerkers vinden het moeilijk om pauzes te nemen, constateert Anne van der Put. Zij promoveert als socioloog. „Zij hebben vaak het gevoel dat zij moeten bewijzen dat zij aan het werk zijn.” Zij kunnen dus niet sporten met deze maatregelen. En er is een ander punt: als alle sporters nu in minder uren hun workout kunnen doen, worden de sportscholen juist drukker, omdat de spreiding van sportschoolgangers kleiner is dan eerst. Jet van Houdt (34) van sportschool Fit for Free ziet de drukte oplopen en zegt tegen Het Parool dat de piekdrukte nu simpelweg eerder plaatsvindt.

Voor ouders van sportende kinderen kan deze ook situatie vervelend zijn, benadrukt kinderarts en leefstijlcoach Saskia Bouma in een blog op de website van Pointer. „Ik maak me zorgen over sommige kinderen. Eindelijk hebben ze die stap gezet en dan bepaalt iemand anders voor ze dat het niet meer kan. Dan moeten ze heel actief een andere vervangende activiteit gaan zoeken en dat is niet makkelijk.” Ook Diederik Gommers is het hiermee eens. Hij zei bij NPO Radio 1: „Sporten is heel belangrijk, dus eigenlijk moet er geen belemmering zijn.” Zou het toch beter zijn als sportscholen de uitzondering op de avondlockdown zijn en later sluiten dan om vijf uur?

Reacties

Er zijn op Twitter veel mensen die deelnemen aan de discussie. José’s zoon gaat vroeg in de ochtend sporten.

Twitteraar Karen zou graag weer ’s avonds naar de sportschool willen gaan.

Deze twitteraar werkt thuis en heeft zijn dag omgegooid om te kunnen sporten.

Praat mee

Wat vind jij? Moeten sportscholen langer openblijven dan tot 17:00? Of kunnen ze beter dicht blijven om de besmettingen tegen te gaan? Praat mee via onze Facebookpagina!

Doe mee met onze Lekker in je vel-challenge

Ook dit jaar organiseert VROUW weer een Lekker In Je Vel-challenge. Deze is ook in 2022 gratis en voor iedereen beschikbaar. Wil je meer informatie of je aanmelden? Ga dan naar naar de Lekker In Je Vel-pagina van VROUW of bezoek onze speciale Facebook-pagina: VROUW Lekker in je vel-challenge 2022. Je kunt je daar aanmelden voor de besloten Facebook-groep. En na aanmelding voor de VROUW Nieuwsbrief (Vink VROUW Dagelijks en VROUW Wekelijks aan) mis je niets meer.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.