Nieuws/Vrouw
2100413064
Vrouw

'Help, ik ben compleet ingesneeuwd in New York!'

Op sommige plekken een meter sneeuw, zeventien doden: New York is zwaar getroffen door de sneeuw. Het openbare leven komt nu weer langzaam op gang. Twee Nederlandse vrouwen over hoe ze de 'snowmaggadon' in The Big Apple doorstaan hebben.

De Nederlandse fotograaf Jessica Reijnders- Schessel woont al dertien jaar in de Verenigde Staten met haar Amerikaanse man en vertelt hoe haar woonplaats New York weer tot leven komt: “Het is een heel nieuwe ervaring. Er werd door de burgermeester gezegd dat kinderen niet naar buiten mochten en dat je niet in een auto mocht rijden. Dat zouden ze in Nederland nooit doen, daar moet iedereen het meer voor zichzelf weten. Hier kreeg je echt een boete als je in je auto zou stappen. Mijn man Michael wilde nog naar Broadway gaan om goedkope tickets te scoren voor shows, omdat de mensen de stad niet in konden, maar ook veel voorstellingen waren afgelast."

Jessica Reijnders-Schessels

Jessica Reijnders-Schessels

Jessica Reijnders-Schessels

Jessica Reijnders-Schessels

"Uiteindelijk hebben we ons binnen verschanst met lego en warme choco. Ik ben op een gegeven moment naar buiten gegaan om te fotograferen. Dat was echt heel magisch. De stilte van dat moment was heel bijzonder. Dat heb je nooit in deze stad. De sneeuw dempte de geluiden en er reden geen auto’s. Het was heel speciaal met een saamhorigheid die je normaal ook niet zo hebt. Inmiddels mogen de kinderen weer naar buiten en genieten mijn zonen Alec van vier en Julian van negen volop van de sneeuw. De wegen worden nu in rap tempo ook sneeuwvrij gemaakt.”

Jessica Reijnders-Schessels

Jessica Reijnders-Schessels

Oesters op sneeuw

Sascha van Belzen is nu op vakantie in The big Apple en werd dus vol getroffen door ‘snowmaggadon’. “We zouden naar een hotel gaan, maar zijn uiteindelijk bij onze vrienden Eric en Victoria net boven New York uitgekomen. Het regende waarschuwingen en appjes van de regering. Het was steeds in het nieuws. Mijn man en ik vonden het wel een mooi sneeuwavontuur. Onze vrienden hebben een hele grote Jeep, dus wij konden nog wel op pad, maar we zijn veel binnen gebleven met bubbels en goede gesprekken. En we hebben de sneeuw gebruikt om oesters op te leggen!"

sascha van Belzen

sascha van Belzen

Sascha van Belzen

Sascha van Belzen

"Ik heb wel filmpjes naar mijn moeder gestuurd. Ze past op onze drie kinderen en maakt zich snel ongerust. We hebben niet het gevoel dat onze vakantie in het water of sneeuw is gevallen, ik ben al veel in New York geweest en ken de stad goed. Heb dus niet het idee dat ik dingen had moeten zien die ik nog niet gezien heb. Vandaag gaan we naar huis. Het is nog maar de vraag of dat gaat lukken met die vluchten.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.