Vrouw/Seks & Relaties
2103479324
Seks & Relaties

'Seks gaat niet meer vanzelf'

Lieve Sabine: seks gaat niet vanzelf.

Lieve Sabine: seks gaat niet vanzelf.

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine: seks gaat niet vanzelf.

Lieve Sabine: seks gaat niet vanzelf.

Lieve Sabine,

Ik ben al vijftien jaar met dezelfde man. We hebben twee jonge kinderen maar wonder boven wonder is ons seksleven altijd goed gebleven. We hadden eigenlijk altijd wel zin in elkaar. Hadden, want er is iets veranderd. Doordat mijn man door zijn rug was gegaan, hebben we het een paar maanden niet gedaan. Nu is hij weer beter maar we zijn nog niet terug zoals het was. Het voelt een beetje raar als we aanstalten maken om te gaan vrijen. Ik ben ook minder opgewonden lijkt wel. Als ik enorm fantaseer dat ik het met verschillende mannen aan het doen ben, raak ik wel een beetje in de stemming maar dat voelt toch raar. Een tijdje terug ging het nog gewoon 'vanzelf'. Hoe krijg ik dat gevoel terug?

Sabine: "Die pauze heeft er dus voor gezorgd dat jullie het seksuele vertrouwen in elkaar een beetje verloren hebben. Maar seks begint toch altijd in je hoofd dus een beetje fantaseren kan volgens mij niet echt kwaad. Maar als het altijd heel goed is geweest kun je er toch ook met elkaar over praten? Je kan ook een zogenaamde datedag plannen. Even tijd voor elkaar zonder afgeleid te worden door de rompslomp van alledag.

Misschien lukt het om de kinderen om de zoveel tijd een nachtje uit te besteden? Dan heb je het huis echt voor jullie zelf en zou je misschien eens een sensuele massage aan elkaar kunnen geven om weer vertrouwd met elkaar te raken. Want 'gewoon' weer seks met elkaar gaan hebben is toch echt het meest bevredigend (...). Let wel: hoe langer je wacht, hoe ongemakkelijker het wordt om 'de eerste' stap te nemen. Succes!"

Heb je ook een vraag? Stel deze dan hier anoniem.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.