Nieuws/Vrouw
2109754321
Vrouw

Vaarwel perfect leven

Daphne Meijer

Daphne Meijer

Ze leefde in weelde: mooi huis, inloopkast met designerkleding, geld als water. Het perfecte plaatje - en toch was ze niet gelukkig. Daphne Meijer (41) nam een vlucht uit haar gouden kooi. Ze werd mishandeld door haar rijke ex en woont nu met haar 8-jarige dochter in een sociale huurwoning, werkt op een peuterspeelzaal en heeft een boek geschreven: Verliefd, verloofd, getrouwd, gevlucht.

Daphne Meijer

Daphne Meijer

Ik viel als een blok…

"Voor Norman; een stoere, knappe, charmante Australiër. Hij had net als ik een grote kinderwens. Met zijn werk in de olie- en gasbranche verdiende hij 20.000 dollar per maand, hij had drie huizen met zwembad, een dure auto... Mij gaf hij een verlovingsring met een enorme diamant. De waarschuwingen van mijn ouders en zus sloeg ik in de wind. Ik zegde mijn baan op en vertrok naar Australië."

Ik leidde een leven…

"Vol weelde. We gingen shoppen in Singapore, boekten dure vakanties, ik had een inloopkast vol kleding. Dat was voor mij een totaal nieuwe wereld, want ik kom uit een modaal gezin waar iedereen hard moest werken. Beter dan dit wordt het niet, dacht ik. Tot ik zijn eigenaardigheden ontdekte."

Controlerend en jaloers...

"Zo, ontpopte hij zich. Hij checkte mijn telefoon en e-mails. Maar ik wilde niet klagen. Ik leefde met al die luxe, wat wilde ik nog meer? De eerste keer dat het echt misging was op vakantie. Hij beschuldigde mij ervan met een man te hebben geflirt en sloeg me in het gezicht. Thuis ging het van kwaad tot erger. Hij vernederde me elke dag. Mijn wereld werd steeds kleiner. Ik leefde in een gouden kooi."

Hij bleek schizofreen…

"En bipolair, met narcistische trekjes. Hij was zelfs al een paar keer opgenomen vanwege een psychose. Eén voor één kwamen zijn leugens uit. Zo bleek ik niet zijn eerste, maar zijn derde vrouw te zijn. De komst van ons kind maakte de situatie erger, want Norman kon niet omgaan met onzekerheid en spanning. Hij kreeg steeds vaker psychoses. Ik verstopte zelfs de keukenmessen nadat hij mij er een keer mee had bedreigd – ik was bang dat hij me ’s nachts iets zou aandoen."

Met mijn dochter vluchtte…

"Ik terug naar Nederland. Pas op Schiphol durfde ik opgelucht adem te halen. We hadden alleen de kleren die we droegen toen we bij m’n ouders aankwamen. Zij vingen ons op, tot we een sociale huurwoning kregen."

"Norman begon nog wel een rechtszaak tegen mij, wat me een hoop geld heeft gekost. Hij leeft nog altijd in weelde in Perth, terwijl ik hier de eindjes aan elkaar moet knopen. Ik heb geen dure spullen, maar kom niets tekort. Spijt van alles? Nee, want dan had ik mijn lieve dochter nooit gehad. Ik ben gelukkiger dan ooit. Veiligheid is onbetaalbaar!"

Ook Petra en Mirjam namen een vlucht uit hun gouden kooi. Kijk in VROUW magazine voor hun verhaal: 'Alles wat ik aanraakte, veranderde in geld'.

Tekst: Karin Koolen

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.