Nieuws/Vrouw
2111278451
Vrouw

Corine's ongeluk werd door omstanders gefotografeerd: Ik stond bibberend achter de vangrail

Corine Janse (56) was op de eerste dag van haar vakantie betrokken bij een auto-ongeluk in Frankrijk. Corine: “Bibberend van de schrik stond ik met mijn man na het ongeluk achter de vangrail te wachten. Opeens reed er een auto langs met daarin jongelui die met hun mobiel foto’s maakten van ons leed. Pisnijdig maakte het mij. Ik voelde me zó bekeken!”

23 juli begon de vakantie voor Corine Janse uit Kaatsheuvel. Samen met haar man ging ze met hun gloednieuwe auto op weg naar de Morvan in Frankrijk. Maar op de eerste vakantiedag ging het mis. “In mijn ooghoek zag ik een auto slingeren en op een gegeven moment zag ik de auto naar rechts komen. Ik trapte op de rem in de hoop dat ze me dan niet zou raken. Maar ze tikte ons toch aan, en wij werden de vangrail ingeduwd.”

Pisnijdig

Corine en haar man hadden zelf niets, maar hun auto was total loss. “Gelukkig was er een getuige die de hulpdiensten had gebeld. Mijn man en ik stonden bibberend achter de vangrail te wachten terwijl de plek van het ongeluk werd afgezet met pionnen. Eerst kwam er nog een auto langsrijden met jongelui die vroegen of alles oké was. Maar daarna kwam er opnieuw een auto met jonge mensen langs en die stonden met hun mobiel foto’s te maken.

Pisnijdig werd ik. Ik voelde me zó bekeken. Ik heb mijn duim naar ze opgestoken en gezegd dat ze goed bezig waren. Als ik een emmer water had gehad, had ik die over hen heen gegooid. Wat heb je eraan om hier foto’s van te maken? Het maakte me ook onzeker, want je weet natuurlijk niet wat ze met die foto’s gaan doen.”

Corine Janse / Eigen beeld

Corine Janse / Eigen beeld

In slaap gevallen

“Ik snap best dat mensen even kijken bij een ongeluk. Maar als je ziet dat de hulpdiensten er zijn en je niets meer kunt betekenen, rij dan gewoon door. Ik vind dat er strenger tegen opgetreden moet worden. Wij hadden niets, maar je zou daar maar gewond liggen. Of de nabestaande zijn van iemand. Zulke foto’s gaan het internet over en vervolgens gaan mensen daar anoniem op reageren. Dat is ook niet leuk om te lezen als je zelf ergens bij betrokken bent.

Naderhand heeft Corine gehoord dat het ongeluk is veroorzaakt doordat een vrouw in slaap was gevallen achter het stuur. “De politie vertelde mij dat ze medicatie slikte tegen psychische problemen. Daardoor is ze in slaap gevallen en toen ze wakker schrok, probeerde ze de auto onder controle te krijgen."

Vakantie in duigen

"Aan de ene kant neem ik het haar kwalijk dat ze zo de auto in is gestapt, want wij zien onze hele vakantie in duigen vallen en onze gloednieuwe auto is total loss. Maar later dacht ik: misschien moest ze wel naar haar werk en had ze geen andere keuze. En is het eigenlijk alleen maar heel triest."

Corine en haar man hebben hun vakantie wel kunnen doorzetten. “We hebben een nacht in een hotel om de hoek gelogeerd en konden de volgende dag een vervangende auto ophalen. We hebben onze spullen overgeladen en hebben gewoon onze weg vervolgd. Maar het drukte een behoorlijke drempel op onze vakantie. We kregen een telefoontje dat onze auto naar Nederland was getransporteerd en we kregen een telefoontje van de verzekeringsmaatschappij voor informatie… Daardoor ben je er toch de hele tijd mee bezig.”

Jij op VROUW.nl

Heb jij in een situatie gezeten waarin je na een ongeluk werd gefilmd of pak je zelf je camera erbij in zulke omstandigheden?

Stuur ons een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.