Vrouw/Columns & Opinie
2112482218
Columns & Opinie

Opinie

’OMG, mijn vegaburger bloedt!’

Recent ontving VROUW-collega Sabine dit persbericht: De burgers en saucijzen van plant-based food pioneer Moving Mountains® zijn in de UK één van de bestverkochte vegan burgers en gekruide saucijzen. Wat maakt deze vegan producten zo extreem goed? Dat is het ’bloederige effect vanaf de eerste bite, de net echt vlees smaak en de plantaardige skin om de saucijs die niet van echt te onderscheiden is. En daarover wil Sabine wel even iets kwijt.

Huh, wat!? Pardon? Dat haalt toch het hele idee van GEEN vlees onderuit? Dat iets nog de naam draagt van datgene waarnaar het smaakt snap ik. Vega tonijn of vega lam zijn specifieke, nagebootste smaken. Handig om te weten als het ergens als smaak in is verwerkt.

Maar dat er bloed uit een groenteschijf moet druipen of dat het vel om de groentestaaf de illusie moet wekken dat je met een verse worst te maken hebt? Dat slaat wat mij betreft nergens op! Stap toch eens af van het idee dat het hoofdonderdeel van de maaltijd vlees of vis is. Er zijn ontelbaar veel gerechten te verzinnen waar geen imitatiedier aan te pas komt. Of is die nepbloederige onzin bedoeld om de hardnekkige vleeseter te foppen en alsnog over te halen om een gehaktballetje minder te eten?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.