2115915
Vrouw

Opinie

Generatie Z? Daar geloof ik niet in, Isa en Merlijn!

Journalist Hester Zitvast schrijft regelmatig over dat wat ze tegenkomt in het nieuws. Dit keer over Generatie Z. Merlijn, de 19-jarige zoon van Isa Hoes en de in 2010 overleden Antonie Kamerling, zat gisteren met zijn moeder aan tafel bij Pauw om te vertellen over 'Generatie Z'. Dat was namelijk de verklaring voor zijn inmiddels drie jaar lange zoektocht naar wat ie nou eigenlijk wilde in het leven. Ik geloof daar niet zo in. In die term althans.

Merlijn vertelde over zijn dagindeling. Tot een uur of een op bed liggen. Dan een beetje gamen of naar de sportschool. Dan stappen tot de volgende ochtend. En dan weer uitslapen. Isa zat er met een mix van ongemak en moederlijke trots naast.

Je kind op tv bij een bekende talkshow, daar glimt elke moeder van. Maar ze had Jeroen Pauw niet voor niets voorafgaand aan de uitzending gevraagd niet te streng te zijn voor Merlijn. Ze wist natuurlijk ook wel dat het verhaal van haar kind voor een hausse aan commentaar zou leveren.

Normale puber

Lieve Isa, laat de term 'Generatie Z' voor wat 'ie is. Je zoon is een normale puber, met een normale zoektocht naar een levensinvulling. Hij komt echt wel op z'n pootjes terecht, hij neemt er alleen z'n tijd voor. Ieder kind is anders. Met een beetje harde hand kun je die tijd wel beperken. Jaar vier niksen sponsoren? Niet doen hoor!

Het hele stuk lezen of een fragment van de aflevering bekijken? Dat kan op VROUW.nl: “Ik mag hier als een dweil op de bank liggen, ik ben Generatie Z.”