Nieuws/Vrouw
2115956
Vrouw

In het Nieuws

Eerste HSP Day in Nederland: Wat te doen als je niet tegen al die prikkels kunt?

Vandaag is het de eerste HSP Day, een initiatief van Hoogsensitief.nl. Een dag speciaal voor Hoog Sensitieve Personen (HSP), of zij die erbij betrokken zijn. Het thema van deze dag is ‘mama’s & papa’s’, omdat het niet altijd makkelijk is om als hoogsensitief persoon kinderen op te voeden of om een hoogsensitief kind te hebben.

Esther Bergsma (zelf ook hoogsensitief) is organisator van het event: “Hoogsensitieven hebben vaak het gevoel niet goed in deze samenleving te passen, terwijl ze juist veel kwaliteiten hebben.

“We zijn weloverwogen. Bekijken het probleem van verschillende kanten en kunnen goed luisteren in plaats van ons eigen verhaal steeds maar weer te willen vertellen. We hebben vaak een groot inlevingsvermogen.”

Scannen en analyseren

Hoe weet je of je hoogsensitief bent? “Hoe je reageert in nieuwe situaties is heel veelzeggend. Als je meer tijd nodig hebt om te scannen en te analyseren voor je een veilig gevoel hebt, dan kan het zijn dat je hoogsensitief bent.”

Meer weten over HSP? Je leest het op VROUW.nl: “Je bent gevoeliger voor licht, geluid, hebt meer smaak en je pikt gemakkelijk de emoties van anderen op.”