2117341
Vrouw

Karin verloor haar baby: ’Pas toen ik moest bevallen, wist ik dat ik zwanger was’

Karin Verhoef (38) kwam er pas achter dat ze al 39 weken zwanger was, toen de bevalling van haar dochtertje Alina al was begonnen. Maar het hartje van haar dochtertje bleek al gestopt met kloppen voordat de bevalling zich aandiende. Karin: “Eerst vertelde ik mijn vriend dat we ouders zouden worden en een paar uur later deelde ik hem mee dat zijn kindje al niet meer leefde.”

“Ik kon niet geloven dat ik zwanger was. De huisarts zei: ‘Luister maar, dit is het hartje’. Maar ik hoorde alleen maar geruis. Volgens de huisarts was ik vier à vijf maanden zwanger. Hij wilde dat ik meteen even langs de afdeling gynaecologie van het ziekenhuis ging.

Op de echo bleek dat ik al 39 weken zwanger was. Maar ik zag het gezicht van de gynaecoloog snel betrekken. Ik vroeg haar wat er was. ‘Sorry, jullie kindje heeft geen hartslag meer’, zei ze toen. Binnen een paar uur kreeg ik te horen dat ik een kind kreeg, maar ook dat mijn kind was overleden…”

Knuffel is voldoende

De relatie van Michel en Karin heeft het verlies van Alina doorstaan. Karin: “Hij gaat vissen als hij zich rot voelt. Ik heb veel behoefte om erover te praten, maar dat doe ik vooral met vriendinnen. Als het echt hoog zit, kan ik wel bij Michel terecht en dan geeft hij mij een knuffel. En dat is voldoende voor mij.”

Wil je het hele verhaal lezen? Dat kan op VROUW.nl: “Ik heb me er heel schuldig over gevoeld en dat voel ik me zes jaar later nog steeds weleens op een slechte dag.”