Vrouw/Seks & Relaties
2119969610
Seks & Relaties

The Polyamorie files 64: Ella biecht op aan Jeff waar ze was

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff ontdekt dat Ella gelogen heeft en Ella is bang dat haar man boos op haar is.

Even blijf ik verstijfd staren naar de barman die uit zijn raam hangt. “Kom naar boven!” Ik schud mijn hoofd en draai me om. Hij roept me nog na, maar ik doe alsof ik hem niet hoor, ik moet nu eerst naar huis, naar Jeff. Hoe kan ik ook zo stom zijn?

Waarom zeg ik dat ik naar mijn zus ga, als ik net zo goed had kunnen zeggen dat ik even langs Lize moest.

Is hij boos?

Als ik onze straat in fiets, zie ik net hoe Sara naar buiten loopt en de deur achter zich dichttrekt. “Wat doe jij nou opeens hier? Is hij boos, wat heeft hij gezegd?” Buiten adem van het fietsen, blijf ik mijn zus vragen stellen.

“Haha jemig El, doe even rustig. Waarom heb je gelogen en waar was je naartoe? Moet je me iets vertellen?” Ze kijkt me vol verwachting met grote ogen aan.

Waarom lieg je?

“Ik was bij Lize, lang verhaal, vertel ik nog wel. Maar hoe reageerde Jeff, is hij boos en wat kwam je nou doen?” Ik zet mijn fiets tegen de heg en probeer hem op slot te zetten, maar mijn handen trillen te erg.

“Ik kwam even langs om het met je te hebben over de verjaardag van ma. Waarom ben je zo gestrest en waarom lieg je dan dat je bij mij was?” Voor ik kan antwoorden, hoor ik de deur opengaan. “Ah daar ben je, waar was je nou, mijn kleine jokkebrok?”

Jeff lacht en slaat een arm om me heen. Ik voel mijn maag weer omdraaien. Waarom in hemelsnaam doet hij zo vrolijk? Ik kijk Saar ongemakkelijk aan. “Ik bel jou morgen oké, dan hebben we het over de verjaardag van mama.”

Mijn zus haalt haar schouders op en draait zich om. “Prima. Ik wil morgen alles van je horen!” Met lood in mijn schoenen stap ik ons huis binnen.

Niet boos worden

“Sorry Jeff, sorry dat ik gelogen heb. Ik was bij Lize net, echt waar. Bel haar maar op, hier heb je mijn telefoon, echt. Bel haar maar, ik was bij haar.” Jeff loopt langs me heen naar de bank en zucht. “Waarom lieg je daar dan over? Ik snap het niet zo goed. Is er niet wat anders aan de hand, iets dat ik moet weten?” Ik voel hoe ik rood word en ik weet even niks te zeggen. “Wat bedoel je?”

“Jij liegt nooit El, nu opeens wel. Je bent afwezig, je doet warrig. Ik vraag me af of dat iets te maken heeft met afgelopen weekend?” Jeff kijkt me vragend aan en ik vraag me af of mijn hoofd nog roder kan worden. “Oké.”

Ik schraap mijn keel en schenk een glas water in voor mezelf. Mijn jas hang ik over de stoel en ik ga rustig naast Jeff zitten. “Wil je alsjeblieft eerst naar me luisteren voordat je boos wordt?” Jeff trekt zijn wenkbrauwen op en knikt langzaam.

Ik moet je iets vertellen

“Ik was net echt bij Lize, daar heb ik niet over gelogen. En het afgelopen weekend waren we ook echt in dat hotel voor die workshops en zo. Maar ik heb je iets niet verteld en dat is dat die barman van laatst, met wie ik heb gezoend, langs is gekomen in het hotel.”

Jeff doet zijn mond open, maar voordat hij iets kan zeggen, ga ik verder. “Die ballonnen waren van hem, hij heeft mij verrast, ik wist er niks van. Maar ik heb hem wel zelf uitgenodigd op mijn kamer en we zijn met elkaar naar bed geweest.”

Nadat ik het heb gezegd, neem ik met trillende handen een slok van mijn water. Ik durf Jeff niet aan te kijken. Heel lang blijft het stil. “Hoe was het?”

Verbaasd kijk ik hem aan. “Hoe het was? Waarom wil je dat weten?” Mijn hart bonst in mijn keel. “Je bent mijn vrouw. Ik wil weten hoe het was. Daar heb ik toch wel recht op?”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.