Vrouw/Culinair
2120759631
Culinair

Vega-recept 4: De vegetarische variant van Thaise groene curry met kip

Quorn

Quorn

Kip? Hoezo kip? We zitten toch in de Nationale week zonder vlees? Klopt! Daarom staat vandaag de vegetárische variant van Thaise groene curry met kip op het menu.

Quorn

Quorn

Nodig voor 4 personen:

* 300 g stukjes Quorn

*1 eetlepel plantaardige olie

*1 el groene curry pasta

*4 bosuitjes, gesneden

*1 stengel citroengras, in drieën gesneden

*2 teentjes knoflook, geperst

*2 el kokoscrème

*400 ml water

*1 blokje groente bouillon

*2 limoenblaadjes (optioneel)

*Versgemalen zout en peper

*Basmati of noodles

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een wok en bak de Quorn-stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bosuitjes, het citroengras, de knoflook en de groene currypasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.

Voeg dan de kokoscrème, de bouillon en de limoenblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook. Laat daarna nog 5 minuten sudderen. Verwijder de limoenblaadjes. Serveer direct met Basmati of noodles.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.