Vrouw/Praat Mee
2131161770
Praat Mee

Praat mee

Op welke partij ga jij stemmen, en waarom?

Welke partij kan op jouw stem rekenen en waarom?

Welke partij kan op jouw stem rekenen en waarom?

Het is zover: vandaag gaat Nederland naar de stembus om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Eenmaal daar, heeft de stemmer keuze uit een recordaantal partijen: maarliefst 37. Welke partij kan op jouw stem rekenen en waarom?

Welke partij kan op jouw stem rekenen en waarom?

Welke partij kan op jouw stem rekenen en waarom?

Een recordaantal partijen dus. Na verschillende afsplitsingen zijn er een aantal kleinere partijen bijgekomen. Denk aan JA21, een afsplitsing van Forum voor Democratie en Lijst Henk Krol, een afsplitsing van 50PLUS. Naast deze partijen zijn er nog ontzettend veel kleinere partijen, bijvoorbeeld Volt, NLBeter, Splinter, JEZUS LEEFT en nog veel meer.

Behalve deze kleine partijen heeft de stemmer ook keuze uit de gevestigde partijen als VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, PvdD, SP, ChristenUnie, Forum voor Democratie, 50PLUS en SGP.

Thema’s

De afgelopen dagen hebben lijsttrekkers alles uit de kast gehaald om de kiezer voor zich te winnen. Onderdeel van hun campagnes waren debatten op televisie, waar ze in discussie met elkaar gingen over de belangrijkste thema’s van deze verkiezingen.

Maar wat zijn die thema’s eigenlijk? Onder andere de staatsschuld, werk en inkomen, pensioen en wonen zijn speerpunten in de verkiezingsprogramma's. Maar ook onderwijs, klimaat, zorg, veiligheid en immigratie zijn thema’s waar de partijen ieder een standpunt in nemen.

Mocht je door het hoge aantal partijen de bomen door het bos niet meer zien en wil je op de valreep nog partijen vergelijken? Dan heeft De Telegraaf handig voor je op een rij gezet wat iedere partij van plan is bij elk thema.

Praat mee

Heb jij je stem al uitgebracht of ga je dat vandaag nog doen? Welke partij kan op jouw stem rekenen en waarom? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.