Vrouw/Columns & Opinie
2134500813
Columns & Opinie

'Sla de adviezen van Jamie Li alsjeblieft in de wind'

Freelance journalist Jorien de Wit (27) valt over het nieuwe boek van bekende Youtuber Jamie Li. 'Lieve vrouwen en jonge meiden: sla de adviezen opgetekend op de pagina's van het boek alsjeblieft in de wind.'

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik volg geen vlogs. Ik ken de schrijfster van het boek Sexy, but tired. But sexy. niet. Maar toen ik online een pagina uit het boek voorbij zag komen, moest ik even slikken. Of nou ja, volgens schrijfster en bekende Youtuber Jamie Li moet er wat vaker geslikt en geflikflooid worden…

Zin maken

Want ‘Als je écht geen zin hebt, doordat je niet lekker in je vel zit of lichamelijke klachten hebt, dan heb ik geen praktische tips voor je’ en ‘als dat niet het geval is, dan moet je zin maken’ want ‘mannen moeten hun zaad kwijt’, aldus de schrijfster.

I beg your pardon? Waar zijn die twee knuistjes van de heren gebleven? Daar konden ze zich vroeger toch ook prima mee vermaken? De jaren twintig belden ook nog trouwens. Die willen hun belachelijk ouderwetse gedachtegoed - dat een vrouw op aarde is om een man te behagen - erg graag terug.

Giftige boodschap

De samenvatting van het boek ‘Hoe verberg je een buikje of een bips vol cellulite?’ in combinatie met de pagina die ik las, draagt een giftige boodschap met zich mee. Vooral naar de vele jongeren die de schrijfster op de voet volgen.

Juist voor hen die zichzelf nog aan het ontdekken zijn. Hun eigen grenzen nog moeten aftasten. Misschien mag ik niks zeggen, aangezien ik het boek verder niet gelezen heb. En dat ga ik hoogstwaarschijnlijk niet doen ook. Ik ben er al klaar mee, voordat ik er aan begonnen ben.

Voor jezelf

Hiermee wil ik niet zeggen dat er iets mis mee is om je best te doen voor de ander, want dat houdt een relatie gezond en levendig. Natuurlijk voelt het fijn om jezelf soms in je meest sexy outfit te steken. Je nagels mooi te lakken.

En je voelt je prachtig als je make-up écht goed is gelukt. Maar doe dat niet alleen voor hem of haar. Doe dat vooral voor jezelf. Voor het gevoel dat je er mag zijn. Dat je sterk bent. Voor het gevoel dat je de wereld aankunt. Voor het gevoel dat je weet dat je het waard bent om geliefd en bemind te worden.

Goed zoals je bent

Kortom lieve vrouwen en jonge meiden: sla de adviezen opgetekend op de pagina's van het boek alsjeblieft in de wind. Je mag er zijn. Je hoeft je buikje of cellulitis niet te verbergen. Zoek iemand die jou het gevoel geeft dat je goed bent zoals je bent. En iemand waarmee je fantastische seks hebt. Maar wel alleen als jij daar óók zin in hebt.

Jij op VROUW

Heb jij ook een sterke mening en wil je die met ons delen? Dat kan!

Jij op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.