Nieuws/Vrouw
2136777888
Vrouw

10 signalen die waarschuwen: Pak een momentje voor jezelf. Nu.

Menig vrouw komt tijd tekort. De dag telt 24 uur, maar zelfs met het dubbele kom je waarschijnlijk niet uit. Er is altijd nog wel iets te doen, altijd nog wel iemand die om aandacht vraagt en de combinatie werk, kinderen, vrienden, relatie is soms ronduit verstikkend. Beetje bij beetje komen de signalen door dat je misschien even pas op de plaats moet maken. Even lekker een dagje sauna moet inplannen. Of de kinderen moet uitbesteden. Tien signalen waar je maar beter naar kunt luisteren:

Als je de hele dag wil slapen

De wekker gaat en je denkt 'Ik wil NOOIT meer mijn bed uit'. Je tikt nog een paar keer aan de snoozeknop om het leed te verzachten, maar het moment dat je eruit moet komt, hoe dan ook. En daar zou je het liefst een partijtje om gaan zitten huilen. Gewoon als een klein kind dat niet naar school wil.

Als je warrig wordt

Je weet het gewoon niet meer. Je staat voor je koelkast te staren naar een halflege pot slappe augurken en vraagt je af wat je ook al weer zocht. Vanillevla? Bakboter? IJsbergsla? Je klapt de deur maar weer dicht. Nou is dit niet direct een mega-alarm, maar als je dit meerdere keren per dag hebt, is er toch wel degelijk iets aan de hand.

Als geluid teveel wordt

Dat je in een supermarkt loopt en een fluitende man (want fluiters zijn altijd mannen, feit) bijna naar zijn strot vliegt. Door zijn gefluit kun jij je boodschappenlijstje niet meer lezen. Dat is echt een heel duidelijk signaal. Of dat je de kinderen vraagt of je een avond in stilte mag eten. Ook niet helemaal normaal. Ingrijpen!

Als je er niet meer uitziet

Je hebt al dagen dezelfde broek aan. En het is ook nog eens zo'n broek die je van jezelf eigenlijk alleen maar in huis mag dragen. Je haar zit nog altijd in een 'doucheknot' en je hebt er in 12 seconden tijd wat mascara tegen aan gegooid. Het kan veel beter en dat weet je. Maar je hebt er de puf niet voor. In zo'n geval: direct een feestelijke schoonheidsbehandeling boeken of (budget) in bad gaan liggen met een maskertje op. Kop thee of glas wijn erbij. Deur op slot. Klaar.

Als je de hele dag loopt te zuchten

Let er maar eens op. Of vraag je partner of je 'moeilijk' kijkt/overkomt. Loop je de hele dag met een frons op je voorhoofd? En zucht en steun je wat af? Ook dan is het de hoogste tijd om even uit de ratrace te stappen en ontspanning te zoeken.

Als je dingen roept als 'Ik ben geen taxi!'

Wat kraam je zoal de hele dag uit? Roep je dingen als 'Ik ben je schoonmaakster niet!' Of, uiteraard tegen de kinderen, 'Wie denk je dat ik ben? Je taxichauffeur?' Ook dat zijn belangrijke signalen die je niet moet onderschatten.

Wij vrouwen zijn er namelijk ster in on dat te roepen en vervolgens toch de hele kinderschare op de achterbank te zetten en naar de hockey, de voetbal, de tennis of een vriendje te rijden. Gewoon. Niet. Doen. Ze hebben een fiets.

Als je 's avonds tot niets in staat bent

Lig je 's avonds als een dweil op de bank en ben je te moe om reclameblokken door te zappen? Ga dan naar bed. Als je ogen niet gesloten zijn, kom je niet tot rust. Ja, en dan mis je RTL Late Night of Pauw maar eens een keertje. Als je op de bank blijft liggen mis je ook de helft omdat je je ogen nauwelijks kunt openhouden.

Als je pizza bestellen culinair vindt

Dat je zo geen zin hebt om ook nog eens na je drukke werkzaamheden te koken en dus maar een pizza met paprika bestelt met het idee dat je dan toch groenten eet. Geen enkel probleem voor een keertje natuurlijk, maar heel veel meer energie ga je van die vette hap niet krijgen. Energie krijg je van… juist, je weet het wel: rust!

Als de laatste keer seks weken terug is

Is het iedere avond weer een wonder dat je niet naast je bed bent gekletterd van vermoeidheid, maar er in? Begint je partner al niet eens meer over seks omdat ie toch weet dat jij alleen maar snurkend antwoordt? Boek dan eens een fijn weekendje weg samen. Even niet voor de kinderen zorgen doet wonderen voor je relatie. Of laat de kinderen lekker een weekend ergens logeren en haal 'de schade' samen in door twee dagen je bed niet uit te komen.

Als je onverschillig wordt

Denk je meerdere keren per dag 'Laat maar…'? Tijd voor actie, tijd voor jezelf. Waar je vroeger op de barricades sprong als je kind z'n fiets niet in de schuur zette en nu denkt 'Ach, dan wordt ie maar gestolen', kun je het tij gewoon nog keren. Even bijtanken en het vuur is weer terug in mama. Fiets in de schuur, NU!

Een dag je agenda leeg houden, een weekend uitslapen, een paar avonden echt vroeg naar bed, je kunt je energie heel simpel herpakken. En doen, want voor je het weet sla je door en heeft niemand meer wat aan je. Succes!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.