Nieuws/Vrouw
2137695017
Vrouw

Poets je slank

Vrouw aan het schoonmaken

Vrouw aan het schoonmaken

Liggen de op 2 januari gekochte hardloopschoenen alweer te verstoffen in een hoekje? Pak de stofzuiger en doe er iets aan. Ja echt, want met het huishouden kun je net zoveel calorieën verbranden als met sporten!

Vrouw aan het schoonmaken

Vrouw aan het schoonmaken

Nooit meer joggen

Je zou het niet zeggen, maar eigenlijk is het thuis één grote sportschool. Bedden opmaken is een super cardio-oefening, zeker als je een tweepersoonsbed hebt. Resultaat: een flink stijgende hartslag en naderhand het zweet op de rug. Het optillen van een matras om het hoeslaken erom te doen, is een prima oefening voor rug-, buik- en armspieren. Met een halfuurtje bedden opmaken verbrand je zo’n 130 calorieën. Dat is te vergelijken met een kwartier joggen. Behalve een goede conditie krijg je van een kwartier rennen vooral een koude loopneus, van bedden opmaken... opgemaakte bedden! Sla je twee vliegen in één klap.

Vetverbranding

Huishoudelijke klussen vallen onder de noemer ‘matig intensief bewegen’. Dat wil zeggen dat je er sneller van gaat ademhalen, je krijgt het warmer en het hart gaat sneller kloppen. Dat vergroot de zuurstofopname en stimuleert de vetverbranding. Voor het beste resultaat: verspreid de huishoudelijke klussen niet over de hele week, maar doe ze in één keer achter elkaar. Na twintig minuten (op 50-70 procent van de maximale hartslag) schakelt het lichaam namelijk over op vetverbranding.

Honderd sit-ups

Een kwartier stevig schrobben op een vette oven is qua inspanning vergelijkbaar met een kwartier stevig wandelen. En wist je dat er ongeveer 200 calorieën per uur verbrand worden met standaard huishoudelijke klussen als stofzuigen of dweilen? Diezelfde 200 calorieën verdwijnen zelfs in een halfuur met het wegschrobben van kalkaanslag en badolievlekken uit het bad. Da’s omgerekend weer een frikadel. Dertig minuten stofzuigen geeft hetzelfde resultaat als tien minuten kickboksen. En het risico op een blauw oog is een stuk kleiner.

Meer schoonmaakoefeningen lees je dit weekend in VROUW magazine!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.