Nieuws/Vrouw
2139084
Vrouw

Nationale Overblijfdag: Greetje(60) is al kwart eeuw overblijfjuf

Het is de Nationale Overblijfdag. We spraken overblijfjuf Greetje Douma (60), die al een kwart eeuw overblijfjuf is.

Het werk is puur genieten voor Greetje: "Het is anderhalf uur plezier. Ik zeg altijd dat ik de kinderen even lease en zij leasen mij altijd even. Dan ben ik even de surrogaat mama, euh nou ja oma inmiddels. Zelf heb ik twee kinderen mogen dragen die helaas bij de geboorte zijn overleden.

Dat was een groot verdriet, heel heftig. Vooral met feestdagen als Sinterklaas vond ik het moeilijk. Nog steeds weleens. Gelukkig had ik altijd veel kinderen om me heen. Door mijn werk, maar ook omdat ik veel op kinderen heb gepast."

Vorig jaar kreeg Greetje de diagnose eierstokkanker. "Sinds 23 april is het klaar en ben ik schoon. Nog niet genezen hoor, dat mag ik pas na twee jaar zeggen. Ik heb heel veel geluk gehad; als je er later achter komt dan ik staat er al snel een kruisje achter je naam.

Ik heb door mijn ziekte dus een maand of zeven, acht niet gewerkt. Ik heb de kinderen gemist, de knuffels die ze geven. Daarom begin ik vandaag weer voorzichtig. Voor een dag of twee, drie in de week. Kijken hoe het gaat, want ik ben nog steeds sneller moe. Op vrijdag 20 juli - de laatste schooldag voor regio Noord vóór de zomervakantie - ben ik 25 jaar overblijfmoeder, en dat wil ik graag volmaken."

Het hele interview lees je op VROUW.nl.