Vrouw/Seks & Relaties
2139969404
Seks & Relaties

‘Onze seks op konijnen-tempo vond ik na drie maanden wel welletjes’

In de rubriek ‘Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Annoesjka (38). Zij en haar vriend Barry proberen al bijna een jaar zwanger te worden, zonder succes. “Ik hoor ons nog zeggen dat we het nooit alleen maar ‘gericht op een bevruchting’ zouden gaan doen. Nou, dat voornemen is niet uitgekomen.”

Rammelende eierstokken

“Barry en ik hebben best lang gewacht met het besluit aan kinderen te beginnen. Onze carrières hadden voorrang, ik werk bij een grote multinational en Barry heeft een eigen zaak. Alles draaide om werken, het enige dat we daarnaast deden was veel uit eten gaan, sporten en reizen. Kinderen zouden ons maar in de weg zitten.

Geen rammelde eierstokken

En daarbij; we hadden nog alle tijd. Mijn biologische klok leek niet te tikken en ook mijn eierstokken rammelden niet. Als ik dat vrouwen hoorde zeggen, kon ik alleen maar lachen. Ze maakten elkaar gewoon gek, was mijn mening.

Totdat anderhalf jaar geleden míjn eierstokken begonnen te rammelen. Mijn jongere zusje kreeg een kindje en toen ik mijn kleine nichtje in mijn armen kreeg, was ik om. Nog diezelfde avond heb ik het Barry gezegd. Hij schrok daar wel van.

Overtuigd

Barry had ergens het idee dat het misschien wel altijd zo zou blijven tussen ons. ‘We hebben het toch geweldig zo samen?’ vroeg hij wat bedremmeld. Dat hadden we ook, maar als we de knoop niet snel door zouden hakken, zouden we mogelijk helemaal geen keuze meer hebben.

Een week later stond ik op de stoep bij de huisarts om mijn spiraal te laten verwijderen. Ik had Barry overtuigd.

Obsessie

De eerste drie maanden hadden we heel veel seks. Het was fantastisch, heel spannend om het nu eens ‘functioneel’ te doen. Zou het nu gelukt zijn, vroeg ik me na afloop steeds hardop af. Daarover fantaseren vond ik geweldig.

Maar na die drie maanden vond ik ons konijnen-tempo wel welletjes. Het had nog niet tot het gewenste resultaat geleid en van mijn zusje had ik gehoord dat je er met ovulatietesten in kon sturen.

Ik bestelde online een voorraad en ging aan de slag. Elke dag testte ik of ik een eisprong had. De obsessie was begonnen.

Miskraam

In de derde maand nadat ik ben begonnen met testen, was ik zwanger. Ik was door dolle heen en ook Barry was enthousiast. Maar de zwangerschap liep uit op een miskraam en een pittige tijd volgde.

‘Zie het van de positieve kant, je bent vruchtbaar,’ zei de gynaecoloog. Ik snapte de strekking van de woorden wel, maar ik voelde er niets positiefs aan. Ik voel de tijd steeds meer dringen.

Ik moet er niet aan denken het medische traject in te gaan, ik wil het allerliefst op de normale manier zwanger raken. Daarom test ik momenteel twee keer per dag of ik een ovulatie heb.

En ik heb Barry vorige maand een zakelijke reis laten omboeken, omdat het qua vruchtbaarheid niet uitkwam. Dat heeft wel tot veel discussie geleid.

Fikse ruzie

Seks is louter nog functioneel, ik geniet er helemaal niet meer van. Barry ook niet. Dat heeft al een paar keer tot fikse ruzie geleid. Als we allebei uitgeblust ons bed in stappen en ik zit net in mijn vruchtbare periode, móet ik die kans pakken.

Barry heeft dan allang in de gaten dat ik het niet doe omdat ik zin in hem heb. ‘Je wil het alleen om mijn zaad,’ zegt hij dan. Zo’n opmerking is natuurlijk killing voor alle opwinding. Ik kan alleen maar hopen dat het heel snel lukt.

Ik mis onze wilde nachten, maar ook de momenten dat Barry mij bij thuiskomst zo opwond, dat we soms nog vóór het avondeten al samen in bed belandden. Het begint echt tussen ons in te staan; mijn kinderobsessie speelt ons tussen de lakens behoorlijk parten.”

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw 'tussen de lakensverhaal' vertellen?

Dat kan hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.