Vrouw/Praat Mee
2141053591
Praat Mee

Praat mee

Leeftijdsdiscriminatie in vacatureteksten... Herkenbaar?

De werkloosheid in Nederland is, mede als gevolg van de coronacrisis, opgelopen tot 3,6%. Werkloosheid lijkt daarmee een groeiend probleem te worden, maar dat is niet de enige zorg op de arbeidsmarkt. In 70.000 tot 100.000 vacatureteksten die vorig jaar online kwamen, was leeftijdsdiscriminatie aan de orde.

Dat is een zorgelijke ontwikkeling, zo vindt het College voor de Rechten van de Mens, die onderzoek deed naar de kwestie. De vacatures werden gescand door middel van een algoritme op woordcombinaties als ’we zoeken een jong iemand/ iemand in de leeftijd van.../ een starter op de arbeidsmarkt’.

Hierdoor werden met name oudere werkzoekenden benadeeld en dat is in strijd met de wet, stelt het College. Een lichtpuntje uit het onderzoek: leeftijdsdiscriminatie is - ten opzichte van 2017 - met 10% afgenomen.

Het kaf van het koren scheiden

Het College geeft op zijn website tips om het kaf van het koren te kunnen scheiden. Dat begint volgens het College met het nauwkeurig formuleren van de vacature. Belangrijk is om alleen die eigenschappen, vaardigheden en kennis te vragen die voor de functie relevant zijn. Doe je dat niet, dan sluit je hele groepen uit. En onder die groepen zit misschien nou juist die ene nieuwe, perfecte collega verscholen!

Praat mee

Heb jij tijdens het zoeken naar een baan te maken gekregen met leeftijdsdiscriminatie? Zo ja, wat is jou opgevallen in de zoektocht naar werk? En durf jij ondanks een leeftijdsgrens te solliciteren? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.