Vrouw/VROUW magazine
2142097885
VROUW magazine

VROUW Magazine

Zo makkelijk te maken: doperwtjes à la Française!

Met dit lekkere weer niet te ingewikkelde recepten.

Met dit lekkere weer niet te ingewikkelde recepten.

Culi-expert Marjolein: “Bij ons huisje in Bretagne hebben we een bramenstruik die weigert zich bescheiden op te stellen. Ik zou jam kunnen maken van de bramen. Maar pff, dan moet je potten uitkoken en wat is ‘geleisuiker’ eigenlijk in het Frans? Gedoe, we zijn wel op vakantie, hè? Vandaag maken we lekker makkelijk doperwtjes à la Française.”

Met dit lekkere weer niet te ingewikkelde recepten.

Met dit lekkere weer niet te ingewikkelde recepten.

Ingrediënten

  • 30 ml zonnebloemolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 100 g spekblokjes
  • 40 g boter
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1½ kg doperwten (diepvries)
  • ½ bos munt (alleen de blaadjes), fijngesneden
  • 125 g frambozen, gehalveerd

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en fruit er de ui en de spekblokjes in.

Stap 2

Voeg na een paar minuten de helft van de boter toe en laat smelten. Voeg de kippenbouillon toe en kook in tot de bouillon sausdikte heeft. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.

Stap 3

Haal van het vuur en roer de resterende boter erdoor.

Stap 4

Breng op smaak met zout en peper en garneer met de munt en de frambozen.

Stap 5

Serveer uit de pan et voilà!

Meer VROUW

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen. Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.