Vrouw/Praat Mee
2146376923
Praat Mee

Vind jij het - net als Linda de Mol - heel eng om je gewicht te delen?

Er is zoveel om te doen geweest dat het je nauwelijks kan zijn ontgaan: Linda de Mol gaat afvallen. Maandag begint ze echt. Met een vlog, waarin ze ons een blik op haar weegschaal zal gunnen. 'Ik ben heel erg bang voor wat ik te zien krijg,' zegt Linda over het naderende weegmoment.

Het is iets waar ze nu al wakker van ligt, vertelt ze verder op haar site. Ze vreest zelfs dat haar gewicht het NOS-journaal gaat halen. In een interview met De Telegraaf* zegt Linda: "Ik ga komende maandag voor de camera op de weegschaal staan zodat iedereen kan zien hoeveel ik weeg. Ik doe dat voor het eerst en vrees dat mijn gewicht nog dezelfde dag hét gesprek op ‘Shownieuws’ en ‘RTL Boulevard’ wordt.” "

Doodeng

Uit een onderzoek van een vrouwenweekblad bleek al dat op de weegschaal stappen allesbehalve een plezierige activiteit is voor vrouwen. Ruim een kwart vindt het afschuwelijk en bijna één op de tien bestempelt het weegmoment zelfs als doodeng. Daarnaast geeft ruim 37% aan dat ze het liefst alleen willen zijn als het getal op de weegschaal verschijnt.

De reden dat ze er niemand bij willen hebben? Veel vrouwen zijn niet blij met hun gewicht. Ruim tweederde vindt zichzelf te zwaar en bij een kwart van de lezeressen geeft de weegschaal altijd meer aan dan ze van tevoren hadden gedacht. De helft van de vrouwen liegt er dan ook gerust een paar kilo af als iemand ernaar vraagt.

Herkenbaar

Herkenbaar! Bij een rondje over de VROUW-redactie bleek slechts een enkeling open over haar gewicht. De rest mompelde wat voor zich uit en leek erg verdiept in het stuk dat op dat moment geschreven moest worden. “Dat is echt niet iets wat ik deel,” zei stagiaire Kiki. Het is dus nog wel een dingetje.

Ben jij open over je gewicht? Of lieg je er altijd wat af als iemand ernaar vraagt? Praat mee!

*Zaterdag 18 maart lees je het hele interview met Linda de Mol in De Telegraaf.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.