2211491
Vrouw

VROUW

De rieten manden en tassen zijn terug: dit zijn de trends

In de zomermaanden is het een vast gegeven: rieten tassen, met name op het strand, worden regelmatig gespot. Wel zo handig, want in die rieten tas past lekker veel en het geeft een instant bohemian/hippie look. Vooral als die tas ook nog eens is opgeleukt met allerlei versieringen en tierelantijnen.

Maar intussen is die rieten/stro mand/tas het strand wel een beetje ontstegen en doet deze het ook prima bij de laatste modetrends. En er zijn andere leuke puur natuur varianten bij gekomen, zoals de razend populaire bambootas en kleinere varianten op de authentieke rieten shopper met leren banden.

Lees ook: Simone en Willem Bol raakten dakloos: Er waren alleen nog maar schulden

Customizen

Het rieten mandje uit de jaren zeventig waar Jane Birkin mee door de straten van Parijs shopte, is ook weer helemaal hot en geldt als hét accessoire voor deze zomer.

Lees ook: 7 dingen die vrouwen denken tijdens het WK voetbal

Daarmee mag je dus ook in de supermarkt gezien worden, want dit is natuurlijk wel een beetje hipper dan een plastic boodschappentas. Ook wel zo leuk: probeer de tas wat te customizen en extra kleur te geven door er zelf decoraties, sleutelhangers of speldjes aan vast te maken.

Kleurrijk decoreren

Of laat een eenvoudige rieten tas kleurrijk decoreren bij een breiwinkel (of doe het zelf!) door eromheen te haken. Ook een musthave: de kleine rieten tasjes die je als clutch meeneemt naar een strandparty.

Lees ook: Help, mijn man heeft een camper gekocht

De puur natuur tassen zijn er overigens niet alleen in alle soorten en maten, maar ook in allerlei prijsklasses. Zowel de grote winkelketens als de designmerken doen met de trend mee, dus je kunt het zo duur of goedkoop maken als je wilt.

Prettige bijkomstigheid is dat de rieten tas niet alleen fashionable, maar ook duurzaam is, dus goed voor het milieu. Tip voor de vakantie: koop de tas op je vakantie-adres, dan heb je bij thuiskomst een fijn, praktisch souvenir, waardoor je dagelijks nog aan die leuke vakantie denkt!

Lees ook: Wat een verschil! Zó viel Trijntje Oosterhuis 24 kilo af

Wil je voorbeelden zien van een aantal hippe rieten manden en tassen die bij VROUW in de smaak vallen? Kijk dan naar dit artikel op VROUW.nl