2267794
Vrouw

De bizarre favorieten van zwangere vrouwen: pepernoten omwikkeld met ansjovis

Zwangere vrouwen kunnen ineens een voorkeur ontwikkelen voor bepaalde eetgewoontes, die ze eerder niet hadden. Niet zelden sturen ze hun partner op pad naar de supermarkt met een hilarische boodschappenlijst. We vroegen VROUW-lezeressen naar hun gekste eetgewoontes tijdens de zwangerschap en gruwelen mee met de pepernoten met ansjovis en tompoucen met frikandellen.

Op Facebook kregen we een hoop leuke reacties. Zo at Ellis heel graag ijs, en dan het liefst een specifieke soort: “Ik at zoveel Cornetto’s dat ik ervan overtuigd was dat mijn kind met een hoorntje op z’n hoofd geboren zou worden...”

Lees ook: ’Ik ben verliefd op mijn leerling’

Sinterklaas of niet, Anne-Marie greep zwanger naar de pepernoten. “Bij mijn zoon at ik pepernoten die ik inpakte met ansjovis... heerlijk toen, maar nu...”

Heerlijke benzinegeur

Meerdere vrouwen vonden de geur van benzine heerlijk tijdens de negen maanden. Monique: “De geur van benzine! Wat ging ik toch graag mee benzine tanken! Raam open en neus boven de tank. Kon ik niet mee, omdat de eerste op bed lag, dan was ik echt niet te genieten. Niet verantwoord, maar dan nam mijn man de geur mee op een doekje, zodat ik het toch een beetje kon ruiken.

Bekijk ook: De nieuwe vlog van Melisa Schaufeli

Oooh wat erg, nu ik het schrijf... en volgens mij is die gekkigheid blijven hangen, want nog steeds vind ik die geur lekker. En dit had ik tijdens allebei de zwangerschappen. Bij de tweede had ik het ook met de geur van eucalyptus van het bekende schoonmaakmerk. Wat vond ik poetsen toch fijn! Nog nooit is het huis zo bijna steriel geweest als toen.”

Bekijk ook: Hoe is het nu met Tessa & Bouwe en hun naturisten B&B uit Ik Vertrek?

Ook Elly was naar eigen zeggen verslaafd aan de geur van benzine. “Op mijn werk in het ziekenhuis, moest ik pleisterresten verwijderen van tubes en ik was veel aan het snuiven, totdat ik werd betrapt door een arts die mij vertelde hoe gevaarlijk dat was. Toen restte mij nog sporadisch de benzinepomp.”

Snuiven

Mirjam was verslingerd aan een andere geur. “Ik was verslaafd aan de geur van die grote, groene Badedas-flessen. Ik had er drie: een naast mijn bed, een in mijn tas en een op mijn werk. Ik liep de hele dag door te snuiven. En dat bij beide kinderen. Na de bevalling geen behoefte meer aan gehad...”

Monique had een voorkeur voor een bijzondere eetcombinatie: “Frikandellen met tompoucen. Ja, tegelijk.”

Lees ook: ’Goed dat de kleuter Cito-toets wordt afgeschaft. Kleintjes kun je niet langs een meetlat leggen’

Petra had ineens een sterke hang naar een bepaald soort salade. “Liters melk en een pond krabsalade per dag. Mijn man zei altijd: ‘Als dat jong later scheef gaat lopen, weet jij hoe dan komt’. Gelukkig loopt ’ie gewoon recht.”

Martine: “Eerste kind, negen maanden lang chili con carne! Zó veel, dat ik het nu echt niet meer lust. Tweede kind: haring met slagroom, bietjes en ham. Als een salade door elkaar.”

Lees ook: Kees mag zijn dochter niet meer zien. ’Het breekt mijn hart’

Had (of heb) jij ook zo’n rare voorkeur voor een bepaald soort eten? Of was je gek op een specifieke geur? Deel je ervaringen in de comments op Facebook.