Vrouw/Praat Mee
22886060
Praat Mee

Met baby op de arm in de rookruimte... Zeg jij er iets van?

Stel dat je een vrouw ziet die regelmatig op het schoolplein als een bezetene tegen haar kind tekeer gaat. Spreek je haar dan op haar geschreeuw aan of is de angst voor een conflict een drempel om je mond open te trekken? Misschien doe je het niet maar denk je achteraf: 'Had ik maar'...

Ik zat in een café met een glazen rookruimte. Door de ruit zag ik een vrouw zitten met een baby op de arm de een na de andere sigaret opsteken. De rookruimte zag blauw van de rook. Ik kon het niet aanzien en besloot er wat van te zeggen. Mijn ogen prikten toen ik de deur opende en ik zei dat rookruimtes geen plekken zijn voor baby's of kinderen. Ze werd boos op en snauwde: "Waar bemoei jij je mee?" en stak er vervolgens nog een op. Toch ben ik blij dat ik er iets van heb gezegd.

Verkeer

Maar ik trek lang niet altijd mijn mond open. Soms ben ik zo met stomheid geslagen dat ik het niet doe. Bijvoorbeeld toen ik op een terras zat en twee vrouwen op een scooter zag rijden met een Maxi Cosi in de hand. De achterste vrouw hield de Maxi Cosi vast naast de scooter. Waarom scheur je op een scooter met een baby in de hand door Amsterdam? Gelukkig riep een omstander wat naar de meiden, ik zelf kon door mijn verbazing niks uitbrengen. En daar had ik achteraf spijt van.

Zwembad

Collega M. was het afgelopen weekend in een zwemparadijs. "Er was daar een gezin met vijf kinderen waaronder een baby. De ouders gingen helemaal op in het plezier dat ze hadden met hun kinderen. Samen zwemmen, spetteren met water en van de glijbanen af.

Althans, helemaal samen waren ze niet, want de baby bleef achter. De baby stond in de Maxi Cosi op een strandbedje. Helemaal alleen. Van een afstandje heb ik de baby in de gaten gehouden. Ik wist eerlijk gezegd ook niet zo goed wat ik moest doen. Het liefst wilde ik er wat van zeggen maar de ouders waren nergens te bekennen.

Al snel waren er ook andere zwembadgasten die de baby moederziel alleen zagen liggen. Er werd hulp ingeschakeld bij het personeel en op het moment dat de badmeester zich wilde bekommeren om de baby, kwamen de ouders terug. Hun reactie? Ze waren zich van geen kwaad bewust. De baby lag toch gewoon te slapen, daar hoef je toch niet de hele tijd naast te zitten?"

Praat mee

Herkennen jullie dit soort situaties en hebben jullie goede tips of adviezen? Mond houden of mond opentrekken? Praat mee en laat je reactie achter.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.