Nieuws/Vrouw
229818242
Vrouw

Praat mee Is een gesteriliseerde man onaantrekkelijk?

Problemen in bed

Problemen in bed

Je bent dolgelukkig met je man en jullie hebben twee prachtige kinderen. Je weet het zeker: je gezin is af. Dus besluiten jullie dat hij zich laat steriliseren. Maar eenmaal na de ingreep, vind je je man ineens niet meer aantrekkelijk... Hoe kan dat nou? Seksuologe Eveline Stallaart geeft antwoord.

Problemen in bed

Problemen in bed

“Wat ik vanuit mijn vakgebied en uit mijn praktijk weet, is dat het niet per definitie is dat een vrouw een gesteriliseerde man minder aantrekkelijk vindt. Het gaat om het verhaal eromheen. Het kan zijn dat de vrouw toch een nog een (niet duidelijk uitgesproken) kinderwens heeft waardoor ze soms ook onbewust op de man afknapt.

Oerprincipe

Het kan ook zijn dat ze de man onbewust minder aantrekkelijk vindt vanuit het puur biologische oerprincipe: dat wij vallen op mannen met 'goed zaad'. Dat wil zeggen dat we verschillende lichamelijke eigenschappen aantrekkelijk vinden omdat het de oer-mannelijkheid benadrukt waarmee hij ons (en onze kinderen) kan beschermen/verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan gespierde torso's of sterke armen. Het zou dus kunnen zijn dat 'de mogelijkheid om nog voort te kunnen planten' toch stiekem daaraan bijdraagt of we een man aantrekkelijk vinden.

Het ligt dus vaak of in het relationele of het is een onbewust oer-instinct waarnaar wij vrouwen luisteren.

Tegenovergestelde

Verder zie je ook vaak het tegenovergestelde: dat een vrouw het juist aantrekkelijk kan vinden als een man gesteriliseerd is, omdat ze weet dat er geen ongewenste gevolgen aan verboden kunnen worden.

Over Eveline Stallaart

Eveline is seksuologe, werkzaam in haar eigen praktijk ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health) in Amsterdam Oud-Zuid. Een praktijk waar iedereen terecht kan die hulp of advies nodig heeft op het gebied van seksualiteit, intimiteit en/of relaties (ook tijdens en na de zwangerschap). "Naast mijn werk als seksuoloog ben ik ook een blog gestart: Oh Mama. Hiermee hoop ik seksuologie wat meer uit de taboesfeer te halen, en hoop ik jullie te vermaken, verrassen en verwonderen. Want seks kan zó leuk zijn!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.