2303689
Vrouw

'Nederlandse moeders moeten echt wereldkampioen zijn in vocht vasthouden'

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer veelvuldig 'gescheiden' Telegraaf-journalist Roy Klopper (52).

Voor het eerst een vakantie op Ibiza geboekt. Daar schijnt het tegenwoordig te doen te zijn: prachtige baaitjes, volop zon en leuke feestjes met veel mooie en trendy mensen, zo lees je overal.

Medelijden met jonge vaders

Al op Schiphol wordt duidelijk dat dit laatste in elk geval een utopie is. De wachtruimte bij de vertrekbalie wordt gedomineerd door kinderwagens. Veelal voortgeduwd door strak ogende, overvloedig getatoeëerde vaders van rond de 30 jaar. De meesten geflankeerd door uitzonderlijk fors bemeten vrouwen. Mamma mia! Ik weet het, zo’n zwangerschap schijnt geen sinecure te zijn. Maar Nederlandse moeders moeten echt wereldkampioen zijn in vocht vasthouden, zelfs tot jaren na de bevalling.

Lees ook op VROUW.nl: Na haar scheiding vertrok hij met de noorderzon

Tegen mijn meereizende vriendin beklaag ik me over mijn naderende lot. Op de luchthaven draagt het gros van deze ‘poldermodellen’ nog een legging en oversized shirt. Maar binnen luttele uren presenteren ze zich ongetwijfeld schaamteloos in badpak of – erger nog – bikini bij het gezamenlijke zwembad. Daarbij mijn uitzicht op die baaitjes én eetlust bedervend. Is het onderlinge solidariteit tussen mannen dat ik op zulke momenten steevast word overvallen door medelijden met de jonge vaders?

Ballonachtige constructie boven de zwembroekrand

Een blèrend kind, een vrouw van 90 kilo op teenslippers. Einde leven. "Hoe kunnen die gasten het nog op zo’n gebouw?" stamel ik. "Misschien houden ze van hun vrouw en snappen díe mannen wél dat het dragen van een baby jouw maat 36 ruïneert," luidt het antwoord naast me. Dat veel vragen retorisch zijn, dringt bij vrouwen vaak niet door.

Lees ook op VROUW.nl: Zó ga je ontspannen op vakantie

Drie dagen later bestudeer ik in de spiegel de roze gevolgen van te veel zon op mijn gloeiende huid. Mijn blik blijft hangen bij de ballonachtige constructie die zich de afgelopen winter boven de zwembroekrand vormde. "Mamma mia, hoe kan iemand, ondanks die pens, nog met mij in één bed willen liggen?" zo zeg ik hardop. Om daarna met een biertje aan te sluiten bij de vaders én moeders op het terras. Ibiza is gewoon geen eiland voor mooie mensen.

Lees ook op VROUW.nl: Met vier pubers en een latrelatie op vakantie