Nieuws/Vrouw
2318938
Vrouw

VROUW

Chantals Vierdaagse-avontuur is in tranen geeindigd

Chantals avontuur eindigt in tranen

Chantals avontuur eindigt in tranen

Chantal Kuipers (36) hield haar volgers op Twitter op de hoogte van haar Nijmeegse Vierdaagse-perikelen. De, zoals ze het zelf noemde, 'jankfilmpjes' lieten er geen twijfel over bestaan dat zij de eerste dag loodzwaar vond. Vanmorgen eindigde haar avontuur met een struikelpartij. "Ik kon mijn voeten gewoon niet meer optillen."

Chantals avontuur eindigt in tranen

Chantals avontuur eindigt in tranen

Hester Zitvast

"Vorig jaar liep ik voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse. Ik begon met 40 kilometer. Waarom ik meeliep? Geen idee. Ik houd van feesten, de sfeer leek me heel leuk. En dat was die ook, het wandelen zelf vond ik maar niks. Toch legde ik dit jaar de lat nog hoger: ik wilde de 50 kilometer lopen. En waar ik vorig jaar nog redelijk fanatiek had geoefend, startte ik dit jaar wat meer 'op goed geluk'. Niet heel handig…

Die 10 kilometer extra leek mij geen probleem. Maar ik heb mezelf behoorlijk overschat. Ik liep, net als vorig jaar, alleen. Ik kwam een man van 30 tegen die mij wel op sleeptouw wilde nemen. Zo fijn! Op de lastige stukken zette ik muziek op, zonderde ik mij even af. Ik kon niet ook nog eens leuk doen en wandelen tegelijk, ik moest me echt concentreren.

LEES OOK op VROUW.NL: Seks je slank. Vivienne ging op seksdieet

Ik had heel veel last van de warmte, het was gewoon niet te doen. De laatste 7 kilometer heb ik me echt voortgesleept. Zelfs met de brug van Nijmegen al in zicht, moest ik nog een keer zitten om op adem te komen. Ik kón niet meer. Na de finish deed ik mijn schoenen uit; mijn sokken zaten onder het bloed en ik had heel dikke blaren. De man met wie ik had gelopen wilde nog wat drinken maar daartoe was ik niet meer in staat. Wel wisselden we nummers uit om de volgende dag weer af te spreken.

Ik kreeg van iedereen tips over mijn blaren. Lief bedoeld, maar ik kon alleen maar denken: 'Laat me met rust!' Ik wilde vooral huilen. Ik heb mezelf naar de bus gesleept. 'Waarom wil ik dit?', dacht ik. Ik had ook gewoon alleen maar kunnen gaan feesten. Mijn man had me al voor gek verklaard en mijn kinderen steunden mij met lieve appjes.

LEES OOK op VROUW.NL: Dat ik niet werk, wil niet zeggen dat ik de buurtoppas ben

Ik sliep in Zevenaar. Als een oude oma kwam ik daar de bus uit. Ik zou met mensen die ik vorig jaar had ontmoet nog bier gaan drinken, maar dat is er niet van gekomen. Na een bezoek aan de blarenman, ben ik mijn bed in gedoken. Twee minuten later sliep ik. Na vier uur ging mijn wekker alweer. Dat trok ik heel slecht. Ik nam twee paracetamol, geloofde er nog zeker in. Maar dat optimisme verloor ik snel.

We startten om 04.00 uur. Ik kon de man van de dag ervoor niet vinden, dus begon alleen te lopen. Ik deed muziek op en probeerde me te concentreren. Na een uur struikelde ik heel onhandig over een vluchtheuveltje; ik kon gewoon mijn voeten niet meer optillen. Ik viel niet eens, maar ik had zo vreselijk veel pijn. Toen er een auto van Q-music voorbij kwam, heb ik ze aangeklampt. Zij hebben me meegenomen naar het centrum van Nijmegen.

Ik had het koud en kon alleen maar huilen. In mijn ogen had ik gefaald. Ik had mezelf opgelegd dat ik dit zou uitlopen en nu zat dat er niet meer in. Ik werd door iemand van de EHBO onderzocht, die een marsfractuur vermoedde - een scheurtje in het bot dat vanzelf heelt, maar wel heel pijnlijk is. Einde oefening dus! Inmiddels kan ik het weer wat beter relativeren. Er zijn ergere dingen.

LEES OOK op VROUW.NL: Lieve Sabine, mijn man eist dat ik meega naar zijn ouders

Ik wacht nu op een vriend die heel snel loopt en rond 12.00 uur arriveert. Vanmorgen heb ik even op de parkeerplaats liggen slapen. Omstanders vroegen de beveiliging of het wel goed met me ging. Vanavond ga ik wel nog even feesten en morgen ga ik naar huis.

Want toekijken hoe ze hier vrijdag over de finish komen, is toch iets te confronterend voor me. Toch kom ik volgend jaar weer terug. Dan bereid ik me wel beter voor en ga ik zéker die 50 kilometer uitlopen. En darna is het klaar. Dan kom ik alleen nog maar naar Nijmegen om bier te drinken en heel hard carnavalliedjes te zingen."

BEKIJK OOK op VROUW.NL: Wat draag jij met deze hitte?