Vrouw/Seks & Relaties
232440803
Seks & Relaties

Deel 80: 'Het antwoord kan nog wel een nachtje wachten'

Deel 80: 'Het antwoord kan nog wel een nachtje wachten'

Deel 80: 'Het antwoord kan nog wel een nachtje wachten'

Ik voel mijn wangen kleuren. Alsof ik 15 ben en iemand hardop de teksten uit mijn dagboek voorleest. Ik wapper met het rapport van Jurre voor wat frisse lucht. Wat nu?

Deel 80: 'Het antwoord kan nog wel een nachtje wachten'

Deel 80: 'Het antwoord kan nog wel een nachtje wachten'

Niet reageren, er omheen draaien, of meteen ‘vooruit met de geit’? Ik schenk nog een glas in en spreek mezelf toe: 'Kom op, BabsPallas...dit is Pan. Je vindt hem leuk, wees dan ook eerlijk tegen hem. Maar van de andere kant: wat levert eerlijk zijn op? Je kunt toegeven dat je Babs bent, maar dan weet je nóg niet wie hij is.”

Besluiteloos

Ik loop onze mailconversatie langs op zoek naar meer aanwijzingen. Frank? Die heeft een puber, maar werkt niet met potten en pannen. Zou het de tropenarts-die-waarschijnlijk-geen-arts-is zijn met een vals account? En met wie heb ik op de kleuter-borrel gepraat? Misschien heb ik mezelf toen verraden.

Die leuke vader van de tweeling die net is gescheiden. Lekker ding wel. Jammer dat Anne de tweeling niet mag. Toen ik laatst een speeldate voorstelde ging ze bijna door het lint. Misschien maar beter als hij het niet is. Ik glijd besluiteloos met mijn vingers over de toetsen.

Ga ik een antwoord geven? En zo ja, wát dan? Ik kijk nog een keer naar de vraag van Pan. Hij heeft hem vanmiddag al verstuurd. Vlak nadat ik afsloot om mij om te kleden. Het antwoord kan nog wel een nachtje wachten. Ik giet het staartje wijn naar binnen, werp een kushand naar mijn laptop en sluit dan af.

Bikinilijn

De volgende ochtend moet ik vroeg naar het zwembad. Anne houdt niet van tijdstress, dus wil ik er op deze belangrijke dag ruim op tijd zijn. In het kleedhokje zie ik wat ik gisteravond beter had kunnen doen dan passief boven mijn toetsenbord hangen: de bikinilijn. Een flinke streep weerbarstige krulletjes piept uit de pijpjes van mijn badpak.

“Ga terug”, mompel ik. Één voor één stop ik de haartjes onder de stof. Na vijf haartjes blijkt het tevergeefs: de eerste drie hebben zich er alweer onder vandaan gewurmd. Triomfantelijk kijken ze vanaf mijn been de wereld weer in. Shit. En ik sta straks ook nog tussen moeders met maatjes 34 en 36. Waarom heb ik niet beter over deze actie nagedacht? Nu kan ik niet meer terug. Ik haal diep adem en stap het kleedhokje uit.

Grapje!

“Mam!” hoor ik meteen. Ik herken de stem van mijn dochter. Ze klinkt streng. Ik draai me naar haar om. Achter haar staat een breedlachende Frits. Anne kijkt me woedend aan: “Wat doe je?” “Ik mag met je meezwemmen.'' Ik kijk naar Frits voor steun. Die buldert van het lachen: “Oh, wat heerlijk. Ik had niet verwacht dat je het ging doen! Natuurlijk mag je niet meezwemmen." “Sorry?!” “Eigenlijk had ik vanochtend willen appen dat het niet waar was”, hikt hij van het lachen. “Vergeten!” Als altijd is Frits dol op zijn eigen grappen. Ik voel me bloot. Heel bloot.

Maar ook zonder moeder in badpak kan een dochter afzwemmen. Trots wappert ze met haar papiertje: “Krijgen we nu taart?” “Natuurlijk. Laten we naar mama’s bar gaan”, stelt Frits voor. “Nu meteen?” Ik had me eigenlijk verheugd op een middag achter de laptop. Dat gaat nu niet door. “Ja, graag”, antwoord Frits: “Ik rammel van de honger en lust wel een tosti.”

Verleidster

Met veel lawaai komen we de kroeg binnen. Bruce doet de keuken en Sasha staat achter de bar. Zodra ze mijn ex-man ziet, verandert ze in een verleidster. Bruce daarentegen draait zich meteen om en richt zich op de appeltaart. Heupwiegend komt Sasha naar ons tafeltje toe. Ik herken dit gedrag en Anne blijkbaar ook.

“Wij ruimen zelf op”, roept mijn dochter in een poging om mijn collega op afstand van haar vader te houden. Ze grijpt naar de rommel op tafel voor Sasha erbij kan en ziet daarbij niet dat er een sateprikker tussen zit: “Au!” ze houdt verontwaardigd haar duim omhoog waar een beetje (echt een héél klein beetje) bloed uit drupt. “Ik haal wel even een pleister”, troost ik. Snel loop ik naar de keuken voor de verbandtrommel.

Bruce?

“Wat is er?” vraagt Bruce. “Ik kom de verbandtrommel halen." “Ik pak hem wel voor je.” Hij draait zich bruusk om. Ik weet dat hij het haat om gestoord te worden en dus zeg ik sussend: “Nee, laat me maar. Ik weet waar hij staat. Ga jij maar door met de taart." Ik wijs naar de taart en reik gelijktijdig naar de verbanddoos.

“Anne heeft afgezwommen”, ratel ik ongemakkelijk tegen zijn rug. “Ja,” sneert Bruce, "en gister was de kleuterborrel. Er is altijd wat.” Verbaasd draai ik me om. In mijn draai neem een pan mee. Kletterend valt hij voor mijn voeten. Ik pak de pan en houd hem vragend voor het gezicht van mijn collega: “Bruce?”

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.