2331744
Vrouw

VROUW Magazine

Koert-Jan de Bruijn: ’Ik ga ook bloot naar de campingwinkel’

Poedeltjenaakt… zo viert acteur/presentator Koert-Jan de Bruijn (41) zijn vakanties het liefst. En daar is hij zo enthousiast over, dat wij hem het hemd van het lijf mogen vragen!

Lees ook: ’Soms heb ik op één dag seks met vier verschillende mannen’

Eind vorig jaar verscheen je naakt op de cover van Bloot!, een magazine voor naaktrecreanten. Spannend?

"Een beetje wel, het is toch een taboe. Maar ik ben erg enthousiast over naakt recreëren, en vind het jammer dat daar vaak moeilijk over wordt gedaan. Ik wilde graag delen hoe prettig het is. Ik heb ook een column in Bloot! en daarmee kan ik nieuwsgierige mensen misschien een klein beetje op weg helpen. Als ik zie hoe de meesten kamperen, hutjemutje op elkaar, denk ik: 'Je moest eens weten hoe ’t ook kan!'"

Lees ook: Het seksfilmpje van Chantal belandde online: ’Ik heb gegild en gehuild’

Hoe waren de reacties?

"Heel soms negatief: 'Walgelijk, waarom moet dat nou? Wat wil je daarmee uitdragen?' Dan denk ik: 'Wat wil jij uitdragen met die hippe bikini?' Daarmee zeg je misschien wel meer dan wanneer je bloot bent.

Maar de meeste reacties waren positief. Onze directe omgeving wist het wel, maar opeens werd ik aangesproken door wildvreemden bij de benzinepomp die het dapper vonden. Mensen hebben er meteen allerlei vragen bij. Of ik ook bloot naar de campingwinkel ga en wat je doet als je ergens gaat zitten."

Bekijk: Hoe gaat het nu met Tessa en Bouwe en hun naturistische B&B?

Vertel!

"Natuurlijk ga ik ook bloot naar de campingwinkel! En een van de ongeschreven regels is: 'Neem altijd een handdoek mee.' Je gaat niet met je zweetnaad op de stoel van de buren zitten."

Lees ook: ’Ik heb de vrijdheidsstrijd hoog in het vaandel staan, maar van mijn borsten blijf je af’

Zijn er meer don’ts?

"Hardlopen in je nakie, zodat de boel alle kanten op slingert, gaat zelfs mij te ver. Volleyballen kan nog net. Maar als we op het campingterrein gaan wandelen, hebben we alleen een rugzak om. Je hebt er direct een beeld bij, hè?

Maar als je het koud hebt, kleed je je gewoon aan. En als er een disco- of barbecue-avond is, doen mensen vaak hun best om er leuk uit te zien en trekken dus iets moois aan. Ook belangrijk: je maakt geen foto’s van anderen. Tenzij je om toestemming hebt gevraagd."

Lees ook: Carla: ’Dankzij de foto’s zal niemand Michel ooit vergeten’

Het hele interview met Koert-Jan lees je in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).