Nieuws/Vrouw
2361027
Vrouw

'Misschien zien ze me als die oude, gekke taart die nog meedoet'

Festivals iets voor jongeren? Allang niet meer! Deze veertigplussers doen niets liever dan dansen in de buitenlucht met een drankje in de hand. Bijvoorbeeld Marlies Tjarks (45), die single is en geen reguliere baan heeft omdat ze chronisch ziek is. Ze doet wel vrijwilligerswerk.

Gaat naar?

,,Festivals van Kultlab, zoals alle Lepeltje Lepeltjes en alle Kannen & Kruiken, Into the Woods, Into the Woods ADE en Wildeburg. En: Defqon.1, Muziekfeest op het Plein, Solar, FC Amersfoort Thuis, Duikboot en Mysteryland.”

Sinds wanneer?

,,Vroeger ging ik nooit naar festivals. Daar had ik geen geld voor, en ik hield niet van drukte. Maar toen ik vier jaar geleden als vrijwilliger op festivals ging werken, ontdekte ik hoe leuk het is.”

Lees ook op VROUW.nl: 7 dingen die je écht mee moet nemen naar een festival

Met wie?

,,De sfeer onder het personeel is heel goed, we zijn één grote familie.”

Waarom leuk?

,,Ik hou ontzettend van muziek.”

Wat gebeurt er?

,,Ik masseer de crew en artiesten en verkoop muntjes aan bezoekers. Dat vind ik heel leuk. Crew en cateraars zijn heel blij met een ontspannende massage en voor mezelf is het ook ontspanning. Soms kook ik ook een warme lunch voor de op- en afbouwers. Ik word ‘festival-mama’ genoemd, omdat ik graag voor iedereen zorg. Heb je een luisterend oor, paracetamolletje, knuffel of dekentje nodig? Kom maar bij mij! Bij de kassa heb ik ook altijd een bak snoepjes staan. Daar zijn volwassenen nog blijer mee dan kinderen. Ik deel ook weleens free hugs uit, daardoor ontstaan leuke gesprekken. Natuurlijk wordt er geflirt! Ik hoor weleens: ‘Jij hebt zo’n blij hoofd, ik kom mijn muntjes bij jou halen.’ In de pauzes sta ik lekker te stuiteren voor het podium en brul ik alle hits mee.”

Lees ook op VROUW.nl: Rebecca (26) werd op vakantie gedrogeerd en verkracht

Drank en drugs?

,,Ik neem af en toe een hijs van een blowtje van een bekende. Verder gebruik ik niks, ik drink ook niet.”

Mooi moment?

,,Tijdens Defqon.1 heb ik twee medewerkers van dj Dr. Peacock los gemasseerd. Daarna mocht ik samen met een vriendin backstage tijdens het optreden. Op een gegeven moment stonden we maar een paar meter van het podium, voor de hekken dus niet tussen de menigte. Mijn haar compleet door de war door de confettikanonnen en al mijn interne organen door elkaar van de bas, haha. Lang leve de gehoorbescherming!”

Leeftijd?

,,Soms voel ik me wel oud, ja! Als ik meega naar een afterparty, weet ik dat ik de volgende dag ‘hartstikke dood’ ben. Misschien zien anderen mij als die oude, gekke taart die nog meedoet. Gelukkig word ik altijd jonger geschat.”

Lees ook op VROUW.nl: Ik gun jullie die zonovergoten dagen van harte maar ik word gek van de warmte