Vrouw/Praat Mee
239757591
Praat Mee

Heeft jouw school ook een tropenrooster?

Is er bij jullie op school ook een tropenrooster?

Is er bij jullie op school ook een tropenrooster?

Met de hittegolf voor de deur hebben veel scholen deze week een tropenrooster ingesteld. Is dat ook bij jullie het geval?

Is er bij jullie op school ook een tropenrooster?

Is er bij jullie op school ook een tropenrooster?

Collega K. kreeg zaterdag een mailtje van school dat ze maandag met een hitterooster zouden beginnen. Om 8 uur! En of de kinderen dan om 12:30 uur opgehaald kunnen worden. School biedt alleen beperkte opvang aan ouders die het echt niet kunnen regelen.

De kinderen die normaal gesproken naar de opvang gaan, worden ook tijdens het tropenrooster opgevangen op school. Collega K. Kan er niet over uit: "Hoe moet ik dat doen? Ik zit dan op mijn werk. Mijn schema is er niet op ingesteld."

Opa en oma

De klachten van ouders betreffen voornamelijk de communicatie. VROUW-lezeres Demi kreeg het weekeinde te horen dat school het maandagochtend zou laten weten: "Hoe moet ik dan mijn opvang regelen?

Dan kan ik niet meer bij opa en oma aankloppen. Ik begrijp die heisa ook niet. In Spanje gaan kinderen toch ook gewoon naar school met die temperaturen? En bij ons thuis is het ook geen pretje op dit moment; daar lopen de temperaturen ook flink op.'

BSO

Esther: "Wij hebben normaal een continurooster (8:30 tot 14:00) maar deze week tropenrooster (8:00 tot 12:30). Vrijdag werd het al geopperd, zaterdag zou er zekerheid over worden gegeven.

Hoe moet je als werkende ouders met een kleine tot geen achterban opvang vinden? Gelukkig is op school afgesproken dat kids die naar de BSO gaan tussen 12:30 uur en 15 uur worden opgevangen door een van de juffen.... maar toch." Ook Lisette vindt het onzin: "Alsjeblieft. De meeste kinderen belanden, als de school eerder dichtgaat, toch op de BSO. Daar bereik je dan toch niks mee?"

Thuishouden

Bij Laura is er geen tropenrooster: "We mogen ze in de middagen thuishouden als we het onverantwoord vinden ze naar school te sturen. Maar of ik ze daar een plezier mee doe? De ene gaat met zijn klas naar de bioscoop deze week en de andere heeft juffendag en mag een waterpistool meenemen omdat ze waterspelletjes gaan doen."

Praat mee

Hebben ze bij jou op school een tropenrooster ingesteld? Zo ja, wat vind jij daarvan? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.