Vrouw/Opgebiecht
240277961
Opgebiecht

'Ik vloog met opzet hoogzwanger naar New York'

Het was dit weekend raak: tijdens een vlucht van Turkish Airlines is een baby geboren op een binnenlandse vlucht in Afrika. De moeder was pas 28 weken zwanger. Het deed mij denken aan hoe graag ik bij mijn eerste kind wilde dat het de Amerikaanse nationaliteit kreeg, en ik daarom expres zwanger ging vliegen.

Je hoort allerlei wilde verhalen over Afrikaanse vrouwen die expres tijdens hun zwangerschap boven het luchtruim van een bepaald land proberen te bevallen, door het nemen van weeënopwekkers. Dat gaat wel héél erg ver.

Noodlanding

Maar ik ben ook ver gegaan tijdens mijn zwangerschap. Ik had namelijk gehoord dat als je gaat bevallen het kind de nationaliteit krijgt van het land waarboven je vliegt, of dat het kind de nationaliteit krijgt van het land waar een eventuele noodlanding wordt gemaakt.

Ik ben nogal bijgelovig en denk altijd: ‘Als het zo moet zijn, gebeurt het ook’. En vanwege die reden vloog ik van Schiphol naar New York.

Ziekenhuis in Amsterdam

Niet echt handig, want een week later mocht ik officieel niet eens meer vliegen. Maar ik dacht: 'Mócht ik aan boord of in Amerika bevallen, dan is dat heel mooi en heb ik mijn kind een handje geholpen'.

Het ging alleen anders dan ik had gehoopt: ik beviel keurig netjes na 39 weken in een ziekenhuis in Amsterdam. Want zowel aan boord als tijdens die paar dagen New York bleef een bevalling uit. Gelukkig maar, want ik weet niet wat me bezielde. Wat dacht ik eigenlijk wel niet?

Hormonen

Ik vertel dit verhaal niet omdat ik er trots op ben, maar omdat ik andere (aanstaande) moeders wil meegeven dat het allerbeste dat je een kind kunt geven onvoorwaardelijke liefde is.

Ik heb het mijn man niet verteld, want ik denk dat hij heel boos zou worden. En terecht. Inmiddels ben ik moeder van twee kerngezonde kinderen, met de Nederlandse nationaliteit, en ben ik van mening dat mijn kinderen de allerbeste start hebben die een mens zich kan wensen; in Nederland geboren, gezond en met twee ouders die zielsveel van ze houden.

Shame on me.

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets opbiechten?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.