Nieuws/Vrouw
242530030
Vrouw

6 do's en don'ts op een huwelijk

Vrouw zoekt trouwjurk uit

Vrouw zoekt trouwjurk uit

Sylvie Meis (41) plaatste recent een kiekje op Instagram waarop ze er - als altijd - stunning uitziet. Met één minpuntje: de outfit was bestemd voor een huwelijk in Venetië waarop zijzelf niet de bruid zou zijn. Gelukkig had haar gastvrouw er geen moeite mee. Toch vroegen wij ons af: hoe chique is het om zo naar een bruiloft te gaan met de kans dat alle ogen op jou zijn gericht? In plaats van op de bruid? We spraken erover met weddingplanner Myrthe Nijboer die een aantal do's en don'ts geeft.

Vrouw zoekt trouwjurk uit

Vrouw zoekt trouwjurk uit

1. Geen witte outfit

In een witte outfit verschijnen is een absolute don’t. Vermijd alle tinten wit die er te vinden zijn, want de witte outfit is vandaag gereserveerd voor de bruid en bruidegom. Het zou natuurlijk jammer zijn als jij - als gast - de show steelt met je witte outfit. Wees overigens niet bang om witte items te dragen. Zorg er dan wel voor dat je de kleur wit in combinatie met een andere kleur of print draagt. Maar ga dus - nogmaals - niet volledig in het wit gekleed!

2. Zie er verzorgd uit

Wij Nederlanders zijn erg nuchter, maar een bruiloft is en blijft de belangrijkste dag van het bruidspaar. Zij verzorgen de bijzondere gelegenheid tot in de puntjes en hebben overal aan gedacht. Laat daarom zien dat deze dag ook voor jou speciaal is door er goed verzorgd uit te zien in een nette outfit. Casual kleden is dus een no go. Trek je hakken aan en laat die spijkerbroek in de kast liggen. Heb je een hekel aan hakken? Kies dan voor een middelhoge hak.

3. Kom niet overdressed

Naast kleding zijn haar, make-up, sieraden en andere accessoires ook erg belangrijk. Ja, het is inderdaad de perfecte gelegenheid om je volledig op te tutten, maar het is niet de bedoeling dat jíj straks het middelpunt van de bruiloft wordt. Een goed verzorgde look is essentieel, maar het moet niet te ver gaan. Het is niet jouw bruiloft en dus hoef jij geen professionele haar- en make-upstylist in te schakelen om jouw looks te perfectioneren. Ook hier geldt dus de regel: overtref de bruid niet!

4. Niet te bloot

Zorg ervoor dat je genoeg kleding draagt. En nee, niet omdat het misschien koud kan worden aan het eind van de middag. Het is een chique gelegenheid en daarbij hoort een gepaste outfit. Een lage decolleté of een te kort rokje kan echt niet. Kies voor een langere jurk of jumpsuit die past bij de dresscode en vermijd een lichte jurk met een open rug, omdat dit al snel op een bruidsjurk lijkt. Iets wat je - nogmaals - moet willen voorkomen.

5. Geen zwart

Nu is witte kleding een absolute no go, maar ook zwarte kleding staat op de eh zwarte lijst. Het kleedt misschien wel af, maar een bruiloft is geen begrafenis! Zwarte kleding kan alleen door de beugel als het door het bruidspaar zelf wordt voorgeschreven. Weet je niet zeker of zwarte kleding is toegestaan? Overleg dit dan met het bruidspaar. Twijfel je? Kies dan voor een andere kleur.

6. Afstemmen op anderen

Het bruidspaar heeft het thema van de bruiloft zorgvuldig uitgekozen. Het is hun dag en dat zul je moeten respecteren. Leef je in en denk na over wat zíj leuk vinden. Valt het thema buiten jouw eigen smaak? Probeer je dan tóch aan te passen: zet jouw stijl even opzij en stem je outfit af op wat anderen aantrekken. De dresscode is er niet voor niets en het is wel zo leuk als iedereen zich eraan houdt!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.