Vrouw/Praat Mee
245283169
Praat Mee

'Ik denk dat de meeste mannen de pil zouden vergeten'

Vandaag is het Wereld Anticonceptiedag. Op deze dag wordt er door seksuologen en medisch specialisten extra aandacht voor voorbehoedsmiddelen gevraagd. Want maar liefst 85% van de tienerzwangerschappen blijkt ongepland en jaarlijks raken nog steeds miljoenen mensen met een SOA besmet omdat ze niet weten hoe ze zich moeten beschermen. Een beetje extra aandacht kan dus geen kwaad.

De een vergeet telkens de anticonceptiepil, de ander pleit voor een spiraaltje en weer een ander heeft last van de extra hormonen die erbij komen kijken en gebruikt liever een condoom. Vrouwen raken er niet over uitgepraat en iedereen lijkt er een andere mening over te hebben.

En waarom ligt de 'anticonceptie verantwoordelijkheid' niet (ook) bij de man? VROUW ging de straat op en was benieuwd naar het meest spraakmakende verhaal over een anticonceptiemiddel. Bekijk hier de video:

Praat mee

Voorlopig is de 'pil' voor mannen nog niet verkrijgbaar, maar wetenschappers zijn druk bezig met een nieuwe ontwikkeling op de mannelijke anticonceptiemarkt. En stel dat die pil binnenkort in de schappen ligt. Zou jij jouw man het regelen van de anticonceptie toevertrouwen? Of kun je de controle niet loslaten en ben je bang dat hij het af en toe vergeet? Praat mee en laat het ons hieronder weten!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.