Nieuws/Vrouw
251494274
Vrouw

Rachel werd slachtoffer van de hakkenfetisjist: 'Ik voelde me aangerand'

De hakkenfetisjist in actie

De hakkenfetisjist in actie

Rachel (29) las gisteren vol verbazing het nieuwsbericht dat de hakkenfetisjist weer had toegeslagen. Ze herkende zijn foto direct. Dit was de man die haar twee jaar geleden in Amsterdam-Zuid staande had gehouden. "Ik dacht altijd dat het gewoon een viezerik was, maar er blijkt gewoon een naam voor te zijn. Iedereen doet er lacherig over, maar het is heel naar om zijn praktijken mee te maken."

De hakkenfetisjist in actie

De hakkenfetisjist in actie

"Ik zat in de auto met mijn toen 2-jarige zoontje en zag dat er al een tijdje een scooter met een oudere man achter mij reed. Ik kreeg de indruk dat hij mij wat duidelijk wilde maken en ik stond op het punt om hem dat te vragen. Hij was mij voor en tikte op mijn raampje. 'Er komt vuur uit je uitlaat', zei hij. Ik schrok me dood.

Mijn auto had net een beurt gehad, dus de garage had vast iets verkeerd gedaan, was mijn eerste gedachte. Logisch toch? 'Er zijn twee duiven in je uitlaat gevlogen', ging hij verder. 'Heb je iemand die je kan helpen?' Twee duiven in mijn uitlaat; dat klinkt natuurlijk heel gek, maar op dat moment stond ik daar niet bij stil. Hij zei ook dat andere mensen mij ook al hadden geprobeerd te attenderen. Ik had niets gezien."

Hakken op het gaspedaal

De man bood Rachel zijn hulp aan, hij was altijd automonteur geweest. "Hij vroeg of ik hakken bij mij had. Ik antwoordde ietwat verbaasd dat ik die in de kofferbak had liggen. Hij legde met veel ingewikkelde termen uit dat er een bepaald systeem in werking treedt als je met hakken aan op je gaspedaal trapt. Daarmee zouden de duiven verbranden en was het probleem opgelost.

Achteraf vind ik het onbegrijpelijk dat ik erin trapte, maar hij bracht het zo vriendelijk en zo vol overtuiging, dat ik het direct van hem aannam. We moesten opschieten en snel naar een rustige parkeerplaats gaan. Hij zette zijn scooter neer en stapte bij mij in de auto. Als ik daaraan terugdenk, krijg ik nog de rillingen."

Op de parkeerplaats aangekomen, moest Rachel haar hakken aantrekken. "Hij legde zijn hand op het gaspedaal en vroeg mij met mijn hakken op zijn hand te duwen. Ik droeg stiletto's van 16 cm. 'Wat een mooie hakken heb je', zei hij nog. Ik wilde vooral dat die duiven heel snel uit mijn uitlaat verdwenen.

'Druk maar op mijn hand', zei hij. 'Druk maar harder. Ik hoor dat je ze bijna doodplet.' Ik hoorde helemaal niets. Ineens pakte hij zijn telefoon. 'Ik maak er even een foto van hoor. De jongens van de werkplaats vinden dit mooi. We maken het we vaker mee. Je hebt ook echt heel mooie hakken aan hoor', herhaalde hij weer. Hij nam vijf foto's en ik begon me behoorlijk ongemakkelijk te voelen. Het was zo awkward!"

Niet meer leuk

Ik legde mijn hand op zijn schouder om hem te bedanken. Ik wilde dat hij wegging. Hij schrok enorm van mijn hand, hij was volledig gefocust op mijn voeten. 'De duiven zijn nog niet dood hoor', probeerde hij nog. Ik was er klaar mee en zei dat ik het niet leuk vond. Ik moest hem beloven langs te komen in de garage, met mijn hakken. 'De garage staat in Alphen aan den Rijn, dat is hier over het bruggetje', zei hij nog. Alsof je vanuit Amsterdam over een bruggetje naar Alphen aan den Rijn rijdt…

'Nou, laten we er maar over ophouden', zei ik, en ik rondde het gesprek snel af. Ik bedankte hem en reed snel weg."

Lacherig

"Weer alleen met mijn zoontje in de auto, drong tot mij door wat mij zojuist was overkomen. Er zaten helemaal geen duiven in mijn uitlaat, ik was iemand met een heel vieze hobby tegengekomen. Ik voelde me aangerand, verkracht bijna, en vooral ontzettend vies. Hij werd opgewonden van mijn schoenen.

Ik vertelde het mijn moeder die direct zei dat het ook niet zo slim van mij was hem in mijn auto mee te nemen. Dat begreep ik inmiddels ook wel, maar hij was zo vriendelijk en hulpvaardig, hij overblufte mij gewoon. Ik besloot naar de politie te gaan om melding te maken van het voorval. Daar werd ik wat lacherig ontvangen. Ze hoorden mijn verhaal aan, maar deden er verder niets mee."

Niet gek

"De mensen aan wie ik het tot nu toe verteld heb, reageren vooral lacherig. Hij heeft natuurlijk niet iets heftigs gedaan, maar hij heeft wel inbreuk op mijn privacy gemaakt. Ik voelde me aangetast in mijn veiligheid. Ik zat nota bene met mijn kindje in de auto! Wat had er wel niet kunnen gebeuren? Ik schaam me er nu nog steeds voor. Hij heeft dus ook zo'n vijf foto's van mijn voeten gemaakt, ongevraagd. Dat voelt niet goed. Toen ik gisteren het bericht in De Telegraaf las, kreeg ik voor het eerst een bevestiging. Ik was niet gek!"

"Die hakken heb ik nooit meer aangetrokken, ze voelen besmet. Ik ben niet boos op die man, maar vind wel dat hij moet stoppen met zijn praktijken. Er zijn zat vrouwen die vrijwillig of betaald in zijn fetisj mee willen gaan en dan valt hij er tenminste niemand mee lastig. Mocht hij dit lezen, hoop ik dat hij beseft hoe hij op anderen overkomt en wat hij zijn slachtoffers aandoet. Hij denkt misschien dat het onschuldig is, maar dat is het zeker niet!"

Signalement

De man ziet er volgens Rachel precies uit zoals op de foto. Het is een Nederlandse man van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij heeft een bierbuik, mogelijk een bril, droeg twee jaar geleden een ketting en een leren jas en zag er verzorgd uit. Het verhaal van het vuur en duiven uit de uitlaat hangt hij vaker op.

Hij nam bij Rachel een zaklamp en een gereedschap mee om onder het dashboard te kijken. Waarschijnlijk is de man al lange tijd met zijn hobby bezig, Rachel las een reactie van een vrouw die vijftien jaar geleden al was lastiggevallen door de hakkenfetisjist.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.