Nieuws/Vrouw
254231484
Vrouw

'Pesters, hebben jullie enig idee wat jullie mijn dochter aandoen?'

Renate met haar dochter

Renate met haar dochter

Dat pesten meer kapot maakt dan je lief is, bewijst de ontroerende Facebookbrief van Renate Wijnen (44). Haar prachtige tienerdochter (11) wordt al maandenlang gepest. "Mijn meisje van net 11..... Wat mis ik jouw lach."

Renate met haar dochter

Renate met haar dochter

Al bijna een half jaar is de dochter van Renate het mikpunt in de klas. "Het begon met plagen, maar ging over in pesterijen. Die werden zó erg dat mijn dochter op een gegeven moment huilend op de wc zat omdat ze niet maar naar school durfde. Dat vond ik zó erg, mijn moederhart brak."

Pesterijen

"Ik vond het heel moeilijk om mijn dochter iedere dag weer naar school te laten gaan, terwijl ik wist hoeveel moeite ze ermee had. Natuurlijk hebben we meteen aan de bel getrokken op het moment dat we iets doorkregen. En op school hebben ze ook écht hun uiterste best gedaan om de pesterijen aan te pakken, maar het blijft toch lastig."

"Júist omdat kinderen vaak toeslaan als de leerkracht even niet kijkt. Mijn dochter werd opgenomen in het zorgteam op school. Enerzijds natuurlijk fantastisch, anderzijds kreeg ik een naar onderbuikgevoel; met mijn dochter is immers niets mis, het zijn de pésters die het probleem veroorzaken."

Ontroerende brief

Om de ernst van de situatie in kaart te brengen voor zowel de pesters als de ouders van de pesters, besloot Renate in de pen te kruipen. "Ik wil ze een kijkje geven in ons leven. Ik wil ze laten zien wat de pesterijen met mijn dochter doen, maar ook met ons gezin. Het lijkt misschien onschuldig, maar het maakt écht meer kapot dan je lief is."

Lieve mooie dochter

Wanneer houdt het op Wanneer lach je weer als ik jou tussen de middag aan de telefoon heb Wanneer lach je weer als jij na school mij belt Wanneer ga jij weer zonder buikpijn naar school. Wanneer wil jij weer naar school Wanneer stop je met vragen of je alsjeblieft thuis mag blijven Wanneer ben jij niet meer bang op het schoolplein Wanneer mag jij gewoon zijn wie je bent.

Mijn moederhart breekt. Net 11..... sportief lief leergierig sociaal vrolijk ..... dat was jij voor het pesten begon. Nu zijn we maanden verder en ik zie jou steeds kleiner worden. Jij trekt het bijna niet meer en mijn hart huilt. Wat doet het pijn. Hebben pesters enig idee wat ze aanrichten. Het zijn maar kleine dingetjes maar bij elkaar voor jou zo groot. Even duwen/ een lelijk gezicht naar jou trekken / aantrekken en afstoten en jij weet het niet meer. Een kinderfeestje durf je niet eens meer te geven. Bang voor alles, voor ieder oordeel Mijn meisje van net 11. Zo klein en bijna onzichtbaar ben jij geworden. Wat doet het pijn. Mijn meisje van net 11..... Wat mis ik jouw lach xxxxx #stoppesten

Jij op VROUW.nl

Word jij gepest? Ben je (ooit) gepest en ondervind je nog altijd de gevolgen daarvan? Pest je misschien zelf? Wordt je kind gepest, of pest hij/zij misschien anderen? Is het opgelost, zo ja hoe? Kortom, wil je erover vertellen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.