Vrouw/Columns & Opinie
257868500
Columns & Opinie

Handen af van Janet!

Janet Jackson is bevallen. En internet schreeuwt moord en brand. Janet is namelijk 50 en dat kan natuurlijk niet. Vreselijk voor dat kind een semi bejaarde moeder! Een baby die zijn ouders niet oud zal zien worden! Weg met de maakbare wereld! De leuzen en kreten vliegen digitale Janet om de gerimpelde oren.

Ook medisch wordt er met bezwaren gesmeten, want een moeder van 50...dat zou niet moeten kunnen. Als het anders was zou het vrouwenlichaam er namelijk wel op ontworpen zijn om langer vruchtbaar te blijven.

Maar ik vind dat soort commentaar anno 2016 allemaal onzin. Dat is als roepen dat er geen medicijnen voorgeschreven zouden mogen worden, want hé, laat de natuur zijn werk maar doen, het lichaam wordt niet voor niets ziek!

Dromen najagen

Natuurlijk is het goed om kritisch te kijken naar processen waar kinderen bij betrokken zijn, maar laten we niet moeilijk gaan doen als iemand naar de beschikbare middelen zijn of haar dromen najaagt. We worden met zijn allen steeds ouder, en de medische wetenschap haalt ons en ook onze gebreken in. Ons DNA wordt in kaart gebracht as we speak, we printen huid in 3D en stukken kaak en groeien oren op de ruggen van muizen.

Er komt straks een tipping point, het moment waarop de kop van de lucifer ontbrandt en we razendsnel kunnen genezen van nu nog ongeneeslijke ziekten. Binnen enkele jaren zullen steeds meer ziekten te genezen zijn en worden we gemiddeld steeds ouder en ouder. De eerste mens die de respectabele leeftijd gaat halen van 150 is misschien zelfs al geboren. En hoe lang zal het nog duren voor we via een wifi-verbinding onszelf en onze gezondheid upgraden?

Het soort verhaal dat we nodig hebben

Janet heeft de middelen om haar kindje alle broodnodige zorg te geven. Is het dan erg dat ze ervoor kiest om daar gebruik van te maken? Ik kan niet anders dan dit nieuws zien als een hoopvol verhaal, voor iedereen. Het vertelt me dat we moeten vol houden en moeten blijven vechten voor een mooiere toekomst voor iedereen. Dus ook voor jou, en mij, en al onze kinderen. Dat soort verhalen heeft de wereld nu juist nodig.

Het is vandaag de dag van de vrijheid. Dat gaat over staan voor de persoonlijke keuze en acceptatie dat iemand onder iedere omstandigheid andere keuzes mag maken dan jij of ik misschien zouden doen. Laten we daarom eens ophouden met zeiken en veroordelen, maar juist vieren dat dit soort dingen vandaag de dag mogelijk zijn. Een vrouw van bijna 50 die haar grote droom ziet uitkomen… Dat is toch gewoonweg fantastisch nieuws? Vind ik van wel. En anders Janet wel.

Wil jij ook voor ons Wat Hij Vindt of Wat Zij Vindt opiniepanel schrijven op VROUW.nl? Dat kan!

Stuur jouw proefblog in via deze link!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.