Vrouw/Praat Mee
257924631
Praat Mee

Abortus omdat... je in een verbouwing zit

1 op de 7 zwangerschappen eindigt in een abortus, vertelt het radiospotje uit christelijke hoek. Kenniscentrum seksualiteit Rutgers houdt het op 1 op de 8. Volgens een interview met abortusarts Gabie Raven in De Volkskrant zijn het soms 'idiote' redenen waarom iemand een abortus wil.

"Als een vrouw haar kind niet wil, moet je naar haar luisteren, hoe idioot de reden ook lijkt. Ik had ooit iemand die zei dat het niet uitkwam omdat ze in een verbouwing zat. Over een half jaar, dan kon het. Ik zei 'Dat wiegje kan toch even in een andere kamer staan?' Ze raakte in paniek. Uiteindelijk heb ik haar behandeld. Het stond ver van me af, maar van haar keuze had ze me overtuigd."

Praat mee

Op de vraag in hoeverre mannen een stem in deze hebben zegt Raven: "Uiteindelijk beslist de vrouw. Ik heb weleens mannen die protesteren, sitdownstakingen houden. Dan voer je gesprekken, maar uiteindelijk gaan ze er niet over."

Heb jij weleens een abortus gehad? Zo ja, wat was jouw reden? En in hoeverre was jouw man ermee eens? En was hij bij het besluit betrokken? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.