Vrouw/Seks & Relaties
261121326
Seks & Relaties

108: 'Wat mag ik mezelf gelukkig prijzen met zo’n vriendin'

Vrouwen omhelzen elkaar

Vrouwen omhelzen elkaar

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze niet op te wachten. Of misschien tóch wel?

Vrouwen omhelzen elkaar

Vrouwen omhelzen elkaar

Dinsdag

"Dat moet je doen!" Ik was al verbaasd over de enthousiaste reactie van Ivo op het voorstel van River om voor onbepaalde tijd naar Ibiza te vertrekken, maar deze joelende respons van Helen had ik helemaal niet zien aankomen.

"Eef, je bent eindelijk echt verliefd. Je zegt voor het eerst in je leven dat je denkt de ware te hebben gevonden. Weet je wel niet hoe blij ik voor je ben?"

"En wij dan?" Ze begint te lachen. "Wij overleven dit wel. Naar het schijnt is het ook prima appen met iemand die op Ibiza zit. En de telefoon werkt daar ook gewoon. Ik ben in een paar uurtjes voor een prikkie bij je en ik zie mezelf zomaar een paar keer per jaar jouw kant opkomen. Als jij dan ook nog een paar keer per jaar mijn kant opkomt, hebben we veel meer quality time​ dan we nu hebben. Zie het van de positieve kant."

Helen kan de zaken altijd geweldig relativeren. Ook nu weer. Ik krijg iedere seconde een beetje meer zin in het avontuur dat mij te wachten staat. Want dat ik waarschijnlijk met River meega, begint steeds meer vorm te krijgen in mijn hoofd.

"Oh Helen, ik vind hem zó leuk." Ik zie dat haar ogen vochtig worden en ze slaat snel haar armen om mij heen. Dan staan we in elkaars armen een beetje te sniffen.

"Ik ken dit geluk gewoon niet. Ik weet niet wat me overkomt", zeg ik zachtjes. Ze geeft me een kus. "En ik gun het je als geen ander, lieve vrouw."

"Ik ben er nog niet uit hoor, ik wil het echt nog even laten bezinken allemaal."

"Dat moet je doen. Maar weet dat ik achter je sta, voor honderd procent."

Ik geef haar opnieuw een knuffel. Wat mag ik mezelf gelukkig prijzen met zo’n vriendin.

Donderdag

De bel gaat en ik kijk verbaasd op van Temptation Island, waar ik helemaal in verdiept ben. Ik smul van alle relatieperikelen en de onbezonnen verleidingsacties die we voorgeschoteld krijgen. Ik heb helemaal geen zin om op te staan en deze tv-traktatie te onderbreken, maar ik weet ook wel dat niet openen geen optie is.

Als ik open doe, zie ik dat John voor de deur staat. Shit. Daar had ik totaal niet meer op gerekend. Ons contact was de laatste weken doodgebloed. Ik ging er eigenlijk vanuit dat de nieuwigheid er voor hem wel vanaf zou zijn en dat ik een gepasseerd station was.

"Wijntje?" Hij tovert een fles wijn achter zijn rug tevoorschijn en ik weet meteen dat het hem helemaal niet om de wijn, maar om de wip te doen is. Die komt hier voor seks. En hoe gek ik er ook op ben, ik moet er met John niet meer aan denken. Bizar hoe snel iets toch kan veranderen.

"Ik eeh…" Ik wil zeggen dat ik Temptation Island zit te kijken en dat het nu niet uitkomt, maar ik besluit open kaart te spelen.

"Ik heb iemand ontmoet. Ik ben verliefd", zeg ik. Johns zwoele blik verdwijnt als donderslag bij heldere hemel.

"Verliefd? Jij? Daar deed jij toch niet aan?" Ik vind zijn toon wat vijandig.

"Dat dacht ik ook. Maar blijkbaar is zelfs de meest vrijgevochten single te veroveren", lach ik wat ongemakkelijk. "Sorry John, ik had het je moeten laten weten, maar ik hoorde ook niets meer van jou, dus ik ging er vanuit dat het voorbij was tussen ons."

"Ons? Er is geen ons geweest, hè? Just sex" reageert hij ad rem, om mij vooral uit mijn 'droom' te helpen dat ik meer voor hem ben geweest.

"Ook niet alleen een wijntje doen?" vraagt hij dan. Ah, de final poging.

"Nee, ik ga Temptation Island verder kijken en dan mijn bed in. Het spijt me." Als ik weer op de bank zit, besluit ik dat ik Marloes morgen ga bellen. Zij weet nog van niets en ik wil niet dat ze het van John te horen krijgt. Ik ben benieuwd hoe zij reageert op River en mijn mogelijke toekomstplannen.

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.